Entertainment

Aaliyah-fans starten petitie om zangeres in Rock & Roll Hall of Fame te krijgen

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Aaliyah-fans starten petitie om zangeres in Rock & Roll Hall of Fame te krijgen

Het is algemeen bekend dat de muziek van Aaliyah een enorme impact heeft gehad op het r&b-genre. Desondanks is de veel te jong gestorven zangeres nergens te bekennen in de Rock & Roll Hall of Fame. Als het aan haar fans ligt, is het dus hoog tijd dat daar verandering in komt. Een groepje fans is namelijk een petitie gestart om Aaliyah in de Rock & Roll Hall of Fame te krijgen.

'Nog steeds veel invloed'

De petitie is op het moment van schrijven ruim 6900 keer ondertekend. Als reden voor het starten van de petitie halen de fans onder andere haar invloed op hedendaagse grootheden aan. "Ze heeft nog steeds veel invloed op vele acts binnen het r&b-, pop- en hiphoplandschap. Iedereen van Beyoncé, Rihanna en Drake tot Normani, Billie Eilish, Ariana Grande en The Weeknd hebben Aaliyah genoemd als inspiratiebron voor hun muziek en carrières", zo valt te lezen in de beschrijving.

Volgens het groepje fans zou haar opname in de Rock & Roll Hall of Fame niets minder dan "passend zijn voor een muzikale legende". "Het zou welverdiend zijn voor iemand die nog steeds een nieuwe generatie artiesten beïnvloedt met haar innovatieve oeuvre dat de tand des tijds heeft doorstaan."

Wellicht in de toekomst

Volgens de regels van de Rock & Roll Hall of Fame kan een artiest pas worden opgenomen in het museum wanneer zijn of haar debuutalbum minstens 25 jaar oud is. In het geval van Aaliyah betekent dit dat ze al sinds 2019 in aanmerking komt voor een plekje in de Rock & Roll Hall of Fame. Haar debuutalbum Age Ain't Nothin but a Number werd namelijk in 1994 uitgebracht. Wellicht staat de zangeres in de toekomst een mooi plekje te wachten in het museum.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Poison

Eind 2021 werd een nieuwe single uitgebracht van Aaliyah, genaamd Poison, waar ook The Weeknd op te horen is. De track werd uitgebracht als de eerste single van een postuum album Unstoppable, waarop ook bijdrages van onder meer Drake, Chris Brown, Snoop Dogg en Ne-Yo op te horen zullen zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie