Up 2 Date

R. Kelly viel vrouw aan nadat ze sekstape met minderjarige Aaliyah ontdekte

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. R. Kelly viel vrouw aan nadat ze sekstape met minderjarige Aaliyah ontdekte

Een vrouw die in haar tienerjaren seksueel misbruikt werd door R. Kelly zegt dat de zanger haar aanviel nadat ze een sekstape van hem met een minderjarige Aaliyah ontdekte. Ebonié Doyle, zoals de vrouw heet, doet haar verhaal in de docu-serie Surviving R. Kelly: The Final Chapter.

Ontmoet op 16-jarige leeftijd

In de laatste afleveringen van de documentaire vertelt Doyle hoe ze als 16-jarige met hem in contact kwam en een steeds hechtere band kreeg met hem. "Ik was 16 jaar oud toen ik hem in 1993 ontmoette. Mijn vriendin en ik gingen naar zijn concert, waar hij samen met andere artiesten optrad. Ik herinner me dat ik zijn stem geweldig vond. Na het concert stonden mijn vriendin en ik buiten te wachten. We wilden naar onze auto's lopen, totdat er een limousine voor ons parkeerde."

In de limo zat R. Kelly die haar vroeg of ze mee wilde gaan naar het hotel waar hij verbleef. Vanaf dat moment werd haar band met de r&b-zanger alsmaar hechter. Zo haalde hij haar op van school met zijn tourbus en dook hij zelfs op bij haar diploma-uitreiking. Niet lang daarna werd Doyle uit huis gezet vanwege haar band met R. Kelly waarop ze bij de zanger besloot in te trekken. Ze vertelt dat de zanger erg dominant was en vaak specifieke verzoeken had wanneer ze gemeenschap hadden met elkaar. Zo moest ze soms urenlang voorover buigen, omdat hij dat fijn zou vinden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sekstape

Gedurende de periode dat ze bij R. Kelly woonde, werd de zanger ervan beschuldigd een relatie te hebben met een minderjarige Aaliyah. Volgens Doyle zou hij dat altijd hebben ontkend. Later kwam ze er per toeval achter dat hij al die tijd had gelogen. "Ik zag een mand vol met videobanden en ik had zoiets van: misschien ga ik een van deze films wel kijken, want ik verveel me." De film die ze uitkoos bleek uiteindelijk een sekstape te zijn van R. Kelly en Aaliyah, die toen nog minderjarig was. "Wat ik op de beelden zag was R. Kelly die intiem was met Aaliyah. Ze waren in zijn tourbus en alles wat ik hem vroeg over hun relatie werd bevestigd op de beelden."

Nadat R. Kelly thuiskwam, confronteerde Doyle hem met de sekstape waarna er een ruzie ontstond. Tijdens de ruzie zou R. Kelly fysiek geweld gebruikt hebben en haar van de trap geduwd hebben. "Door die duw vloog ik van de trap af en ik lag daar maar op de grond. Ik was geschokt. Dat was het moment dat ik me realiseerde dat ik voor mezelf moest bepalen wat ik wel en niet de moeite waard vind om voor te vechten."

"Hij is nog steeds belangrijk voor mij"

Ondanks haar ervaringen met R. Kelly zegt Doyle dat ze nog altijd van hem houdt. "Ik houd nog steeds van hem. Hij is nog steeds belangrijk voor mij. Ik vind hem geen vreselijke man en ik wil niet dat anderen hem dat wel vinden. Ik wou dat hij de hulp kreeg die hij nodig heeft. Hij is geen slecht persoon. Hij doet alleen slechte dingen."

Ster advertentie
Ster advertentie