Entertainment

Stromae cancelt complete tournee vanwege gezondheidsproblemen: "Meer tijd nodig"

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Stromae cancelt complete tournee vanwege gezondheidsproblemen: "Meer tijd nodig"

Stromae zal het komende jaar niet meer op het podium te zien zijn. Dat maakt de zanger, die kampt met gezondheidsproblemen, zojuist bekend via social media. De verschillende optredens in Europa die Stromae de komende maanden op de planning had staan, waaronder de optredens op 22 en 23 november in Ziggo Dome, gaan dus allemaal niet door.

Meer tijd nodig

Vorige maand zette Stromae vanwege gezondheidsproblemen al een streep door een aantal optredens die hij in april en mei zou geven, waaronder drie concerten in de Ziggo Dome. Nu laat hij weten dat andere optredens die hij dit jaar zou geven ook niet doorgaan.

"Omgeven door mijn artsen, familie, vrienden en team hoopte ik dat ik snel beter zou worden om mijn tour te hervatten en jullie zo snel mogelijk weer te zien", schrijft Stromae in een statement op social media. "Helaas moet ik accepteren dat ik meer tijd nodig heb om uit te rusten en te genezen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Moeilijke beslissing

Paul van Haver, zoals de Belgische zanger heet, vindt het spijtig dat hij zijn belofte om zijn tour af te maken niet kan waarmaken en definitief een punt achter zijn Multitude-tournee zet. "Het is voor mij een moeilijke beslissing geweest, maar tegelijkertijd een noodzakelijke om te kunnen genezen."

Stromae biedt ten slotte nog zijn excuses aan en bedankt zijn fans voor alle steun en lieve berichtjes die hij de afgelopen tijd heeft mogen ontvangen.

Multitude

Stromae brak in 2010 door met zijn single Alors on Danse en behaalde in 2013 vervolgens groot succes met zijn album Racine Carrée, met daarop megahits als Papaoutai en Formidable. Na een grote wereldtour in 2015 verdween de Belg een tijd lang uit de schijnwerpers, mede door problemen met zijn mentale gezondheid. In 2022 maakte hij zijn grote comeback met het album Multitude.

Ster advertentie
Ster advertentie