Naar homepage
Entertainment

Beyoncé bedankt Meghan Markle voor haar 'moed en leiderschap' na Oprah-interview

foto: Tinseltown (Shutterstock) / AFPfoto: Tinseltown (Shutterstock) / AFP
  1. Newschevron right
  2. Beyoncé bedankt Meghan Markle voor haar 'moed en leiderschap' na Oprah-interview

Beyoncé heeft haar steun uitgesproken voor Meghan Markle na het interview met Oprah dat veel heeft losgemaakt in Groot-Brittannië en de hele wereld. Meghan vertelde daarin onder andere dat er tijdens haar zwangerschap gevreesd werd dat haar zoontje Archie een donkere huidskleur zou hebben.

"Bedankt Meghan, voor je moed en leiderschap", schrijft Beyoncé op haar website, naast een foto waarop ze te zien is met Meghan. "We zijn allemaal gesterkt en geïnspireerd door jou."

Suïcidaal

In het interview met Oprah vertelde Meghan, die van gemengde afkomst is, dat haar zoontje Archie mogelijk geen beveiliging en titel zou krijgen. "Daarnaast waren er zorgen en gesprekken over hoe donker zijn huidskleur zou zijn als hij werd geboren."

Door het gebrek aan steun van het Britse koningshuis en alle druk die Meghan kreeg van het Britse tabloids werd ze suïcidaal: "Ik wilde gewoon niet meer leven. Dat was een heel duidelijke, angstaanjagende en constante gedachte die ik had", vertelde ze openhartig.

Meerdere steunbetuigingen

Naast Beyoncé kreeg Meghan in de afgelopen dagen ook al verschillende steunbetuigingen van andere beroemdheden via social media. Zo schreef dichteres en activist Amanda Gorman op Twitter: "Meghan was voor het koningshuis de beste kans voor verandering, regeneratie en verzoening in een nieuw tijdperk. Nu moeten ze haar licht missen."

Ook tennisster Serena Williams betuigde haar steun: "Meghan Markle, mijn onzelfzuchtige vriendin, leeft haar leven - en geeft het goede voorbeeld - met empathie en mededogen. Ze leert me iedere dag wat het betekent om echt nobel te zijn. Haar woorden illustreren de pijn en wreedheid die ze heeft meegemaakt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp bij depressie

Heb jij last van een depressie of andere psychische problemen? Het is heel belangrijk om hierover te praten. Neem contact op met Mind Korrelatie. Zij zijn maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 21.00 bereikbaar via 0900-1450. Je kunt ook chatten, mailen of WhatsAppen voor advies en hulp via mindkorrelatie.nl.

Zelfmoordpreventie

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via 113.nl, bel 113 of via het gratis nummer 0800-0113.

Ster advertentie
Ster advertentie