Entertainment

Bilal Wahib over Top Notch: "Zodra het contract afloopt, ben ik weg"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Bilal Wahib over Top Notch: "Zodra het contract afloopt, ben ik weg"

Eerder dit jaar ging Bilal Wahib door een turbulente periode in zijn leven na een uit de hand gelopen grap op Instagram. Niet lang na de beruchte grap verbraken verschillende partijen de samenwerking met de zanger, waaronder zijn platenlabel Top Notch. Met name de breuk met het label zit Bilal nog altijd dwars.

Moeilijke tijd

In een interview met de Volkskrant sprak Bilal over de moeilijke tijd die hij tegemoet ging na de uit de hand gelopen grap. In de meeste gevallen begrijpt hij waarom mensen afstand van hem namen. Echter is de zanger niet te spreken over hoe de leiding van Top Notch de samenwerking met hem verbrak. "Ze brachten meteen de volgende dag een statement naar buiten zonder dat ze mij hadden gesproken. Dat doe je niet met iemand die een contract bij je heeft", vertelt Bilal.

"Goed gesprek"

Volgens Bilal had een goed gesprek tussen hem en de leiding van Top Notch niet misstaan voordat het label besloot te handelen. "Als platenmaatschappij ga je niet zo met iemand om die onder contract staat. Voer eerst een gesprek, daarna mag je zeggen wat je wil." De Volkskrant vroeg hem of hij later nog een goed gesprek met het label heeft gehad, waarop de zanger antwoordt: "Ja, het is maar wat je goed noemt."

Stellig

Zijn debuutalbum El Mehdi werd eerder deze maand uitgebracht onder de vlag van Top Notch, omdat dat contractueel moest volgens Bilal. Hoewel hij blij is met het feit dat hij weer muziek kan uitbrengen, is de zanger stellig over de volgende stap in zijn carrière. "Zodra het contract afloopt, ben ik weg. Ik ben daar heel stellig in, dat waren zij ook over mij."

Ster advertentie
Ster advertentie