Entertainment

Jandino nog altijd niet op tournee: "Standpunt niet veranderd"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Jandino nog altijd niet op tournee: "Standpunt niet veranderd"

Jandino Asporaat gaat nog altijd niet op tournee vanwege de geldende coronamaatregelen. Dat heeft de comedian via een woordvoerder van zijn productiebedrijf Huis van Asporaat laten weten.

'Tweedeling'

In september liet Jandino weten de tournee van zijn nieuwe theatervoorstelling Opgefokt te annuleren. "Het is zowel emotioneel als financieel geen makkelijke keuze", schreef hij destijds op Instagram. De comedian nam die keuze omdat hij niet blij was met het feit dat mensen een coronatoegangsbewijs moeten hebben voor een bezoekje aan zijn shows. Hij zei niet mee te willen werken "aan een tweedeling in de samenleving".

Jandino werd eerder deze maand - toen de theaters nog gedwongen dicht waren - gevraagd om mee te doen aan de protestactie Kapsalon Theater, waarbij iemand tijdens een knipbeurt kon genieten van een voorstelling. Dat aanbod weigerde hij uiteindelijk, omdat bezoekers tijdens de protestactie wel naar hun QR-code gevraagd werd. "Protesteren, maar wel de QR-code hanteren is voor mij een rare schijnbeweging", schreef Jandino op Instagram.

Standpunt blijft hetzelfde

Inmiddels mogen theaters sinds vorige week weer bezoekers ontvangen. Wel gelden er nog altijd coronarestricties, zoals het tonen van een coronatoegangsbewijs en anderhalve meter afstand tussen de bezoekers. Daar is Jandino niet blij mee. "Het standpunt van Jandino over dit onderwerp is niet gewijzigd", laat zijn woordvoerder weten aan ANP Nieuws. "Zolang deze regels gelden, gaat hij niet op tournee."

Ster advertentie
Ster advertentie