Entertainment

Billie Eilish maakt statement tegen slutshaming tijdens haar tour

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Billie Eilish maakt statement tegen slutshaming tijdens haar tour

Billie Eilish heeft tijdens een optreden van haar Where Do We Go? World Tour in Miami een statement gemaakt tegen body- en slutshaming. Ze is het namelijk helemaal beu dat mensen altijd iets te zeggen hebben over hoe vrouwen zich kleden. Daarom speelde ze op een groot scherm een video af waarin ze haar shirt uittrok. Daarmee wilde ze laten zien dat iedere vrouw mag doen en dragen wat ze wil.

GEEN VROUW

In de video zegt ze:“Als wat ik draag comfortabel is, ben ik geen vrouw. Als ik minder kleding aanheb, ben ik een slet. Sommige mensen haten wat ik draag, anderen vinden het top. Sommige mensen gebruiken het om anderen te shamen, sommigen om mij te shamen. Ook al heb je mijn lichaam nog nooit gezien, toch beoordeel je mijn lichaam en mij. Waarom?”

Slutshaming

Billie draagt vaak baggy kleding. Volgens haar zien veel mensen dit als het verbergen van haar lichaam, zodat ze minder snel geseksualiseerd wordt. Zelf zegt ze zich gewoon zo te kleden omdat ze er zin in heeft en omdat het lekker zit.

De zangeres krijgt ook positieve opmerkingen over haar manier van kleden. Toch vindt ze dat er een slutshaming-tintje aan deze 'complimenten' zit. Zo noemde ze in een een interview met V Magazine het voorbeeld: “Ik ben zo blij dat je je kleedt als een jongen.” Billie vat deze opmerkingen niet positief op. Volgens haar willen mensen eigenlijk zeggen: "Goed dat je mannelijke kleding draagt. Nu gaan andere vrouwen dat misschien ook wel dragen en zien ze er niet uit als sletten."

Ster advertentie
Ster advertentie