Entertainment

Boef in hoger beroep veroordeeld tot 2,5 jaar rijontzegging

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Boef in hoger beroep veroordeeld tot 2,5 jaar rijontzegging

Boef is vandaag in hoger beroep veroordeeld tot 2,5 jaar rijontzegging, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. In 2016 deelde Boef een video waarin te zien was dat hij met bijna 300 kilometer per uur over de snelweg reed. Ook circuleerde er een ander filmpje waarbij een snelheid van 165 kilometer binnen de bebouwde kom werd aangetikt. In de uitspraak oordeelt het gerechtshof in Den Bosch dat hij schuldig is aan zowel het veel te hard rijden op de snelweg als in de bebouwde kom.

Straf

De straf is gelijk aan wat de rechtbank in eerste instantie aan hem had opgelegd. Boefs rijontzegging wordt wel verminderd met de tijd waarvan het rijbewijs al ingevorderd is geweest. Naast de rijontzegging krijgt hij een voorwaardelijke celstraf van twee weken. Voor beide voorwaardelijke straffen geldt een proeftijd van twee jaar. Naast deze straffen moet Boef ook nog eens 6500 euro overmaken aan de Vereniging Verkeersslachtoffers.

Redenen voor straf

Het hof is niet mild voor Boef, ze nemen het hem zeer kwalijk dat hij 'de openbare weg als racebaan heeft gebruikt'. Hij heeft daarmee levengevaarlijke situaties in het leven geroepen en kennelijk laten zien dat hij zich niets aantrok van andere verkeersdeelnemers. Ook het feit dat hij niet de enige inzittende was en niet alleen zichzelf, maar ook zijn passagiers in gevaar heeft gebracht, is volgens het hof reden voor straf. Door zijn voorbeeldfunctie en vele volgers zou het volgens het gerechtshof zou de impact van Boefs handelen groot zijn. Het wordt hem dan ook kwalijk genomen dat hij de beelden online heeft gezet.

Quote

De man heeft door plankgas Brabant te doorkruisen meerdere levens op het spel gezet.

Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch

Niet binnen de bebouwde kom

In hoger beroep verklaarde Boef dat hij wel te hard zou hebben gereden op de snelweg, maar niet binnen de bebouwde kom. Hij vertelde het hof dat hij na het verlaten van de snelweg van plek had gewisseld met een bijrijder. Het hof gaat hier niet in mee, ze hebben op Google Maps gekeken naar de plek waar de wissel zou moeten hebben plaatsgevonden. Op die plek was geen vluchtstrook te zien en dus ook geen plek om te wisselen. Ze gaan er daarom vanuit dat dezelfde persoon achter het stuur zat binnen de bebouwde kom. Volgens het hof was de bestuurder gewoon Boef man.

Chauffeur of openbaar vervoer

Boef vertelde in hoger beroep dat hij zijn rijbewijs nodig heeft om zichzelf te verplaatsen van A naar B. Het hof vindt zijn verhaal niet overtuigend genoeg en neemt daarin ook zijn financiële situatie mee. Volgens het hof zou hij net zo goed een chauffeur kunnen inhuren of met het openbaar vervoer kunnen reizen.

Ster advertentie
Ster advertentie