Entertainment

Ruimte-experts over Lil Uzi Verts aankoop van planeet: "Dat is simpelweg niet waar"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Ruimte-experts over Lil Uzi Verts aankoop van planeet: "Dat is simpelweg niet waar"

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat Lil Uzi Vert vorige week op het punt stond om een bizarre aankoop te doen. Zangeres Grimes claimde op Twitter namelijk dat de rapper de eerste mens ooit zou worden die een planeet in zijn bezit heeft. Wellicht vroeg je jezelf meteen af of het bezitten van een planeet wel mogelijk is. Twee ruimte-experts hebben inmiddels de claim van Grimes ontkracht en zeggen dat dit simpelweg onmogelijk is. Dat meldt Business Insider.

Planeet kopen is frauduleus

Hoogleraar ruimterecht aan de universiteit van Nebraska-Lincoln Frans von der Dunk laat weten dat het verkopen van een planeet frauduleus is. "Als iemand hem een planeet verkocht heeft, is dat simpelweg niet waar. Dat is fraude." De directeur van McGill's Institute of Air and Space Law RamJakhu staat Von der Dunk bij en verwijst naar het Ruimteverdrag uit 1967. In dat verdrag staat dat het voor alle naties en hun inwoners verboden is om grondgebied in de ruimte te claimen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet legaal

Dat neemt echter niet weg dat veel bedrijven hebben geprobeerd om grondgebied op de maan te verkopen. Volgens Jakhu en Von der Dunk betekenen zulke transacties niets en zijn ze bovenal illegaal. "Je kunt ze je geld geven, maar dat betekent niets. Er zullen altijd bedrijven zijn die je van alles proberen te verkopen. Waarom zouden ze dat niet doen als er geld te verdienen valt? Dat wil echter nog niet zeggen dat het legaal is."

Honderden triljoenen voor een planeet

Het lijkt er dus op dat Lil Uzi Vert zich toch niet de baas van de planeet Wasp-127b mag noemen. Daarnaast is het ook nog maar de vraag of de rapper het geld daarvoor heeft. Een astrofysicus berekende vorig jaar al dat het kopen van een planeet, waaronder Aarde, honderden triljoenen dollars zou kosten.

Ster advertentie
Ster advertentie