Entertainment

Kanye scoort 2 procent in Amerikaanse verkiezingspeilingen

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Kanye scoort 2 procent in Amerikaanse verkiezingspeilingen

Helaas voor Kanye West lijkt er weinig animo onder de Amerikaanse bevolking voor hem als president. Volgens een nieuwe peiling van Political Polls zou de rapper niet al te veel stemmen krijgen...

Peilingen

Kanye zou op slechts 2 procent van de stemmen kunnen rekenen. De 43-jarige kondigde op 4 juli aan dat hij met zijn Birthday Party mee wilde gaan doen aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen dit jaar, wat voor veel hilariteit zorgde binnen de hiphopgemeenschap. De verkiezingen vinden over een paar maanden al plaats, maar als onafhankelijke kandidaat kun je je in principe nog wel aanmelden. Overigens is een sommige (cruciale) staten de deadline voor aanmelding al wel verstreken, maar desondanks leek Kanye vastbesloten.

Zorgen om Kanye

Amerikaanse media meldde dat Kanye de beslissing nam om zich beschikbaar te stellen als kandidaat, tijdens een manische toestand. De familie van Kanye maakte zich dan ook grote zorgen om zijn mentale gezondheid en was alles behalve blij met de presidentiƫle campagne van Ye.

Trump vs Biden

Naast Kanye zijn er ook andere, kleinere kandidaten die mee doen aan de Amerikaanse verkiezingen. Zo zou Jo Jorgensen van de Libertarische Partij ook op 2 procent van de stemmen kunnen rekenen, terwijl Howie Hawkins van de Groene Partij slechts 1 procent haalt. De daadwerkelijke strijd zal dan ook vooral gaan tussen de zittende republikeinse president Donald Trump en zijn democratische rivaal Joe Biden. Zij scoren beiden respectievelijk 39 en 48 procent van de stemmen, wat dus duidt op een overwinning voor Biden. Maar in ieder geval geen president West.

Ster advertentie
Ster advertentie