Entertainment

Chivv bij Real Talk: "Ik deed gekke shit en ik ben er niet trots op"

  1. Newschevron right
  2. Chivv bij Real Talk: "Ik deed gekke shit en ik ben er niet trots op"

Ja, je kent 'm wel. Chivv is op dit moment een van de meest spraakmakende rappers in de game. Met zijn diepe teksten, laat hij steeds vaker een andere kant van zichzelf zien. In een nieuwe aflevering van Nandoleaks: Real Talk met FunX-dj Fernando vertelt hij, onder andere, over zijn jeugd in de Bijlmer, hoe hij op straat hosselde, zijn switch naar de muziek en hoe zijn teksten uiteindelijk steeds dieper werden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bijlmer

Chivv groeide op in de Bijlmer en zag daar als kleine jongen allerlei gekke shit gebeuren. Ook hij bewandelde uiteindelijk het slechte pad en gaf zijn voetbaldroom vroeg op. “Op mijn dertiende was ik al gestopt met voetbal en vanaf mijn vijftiende was ik op straat. Gewoon mad shit man en ik ben er niet trots op.”

Foto: Nandoleaks

Take off

In de periode dat de rapper hosselde verdiende hij op jonge leeftijd al veel geld. Zoveel dat hij op zijn achttiende zelfs al grond kocht in Suriname. Maar op de achtergrond was hij ook bezig met muziek. Latifah was zijn buurmeisje en had een studio waar hij zijn eerste track opnam. “Ik heb haar daar altijd voor bedankt. Latifah is de reden waarom ik rapper ben geworden.” Uiteindelijk begon hij beetje bij beetje bekender te worden en klopte Top Notch opeens aan. Dat was dan ook het moment dat hij stopte met het straatleven. Chivv: "Vanaf dat moment was het een take off en heb ik alles achter me gelaten."

Straatmuziek

Inmiddels is Chivv uitgegroeid tot een veelzijdige rapper die van alle markten thuis is. Van commerciële clubmuziek begint hij nu steeds vaker over te gaan naar diepere straatmuziek. Hoe die drang ontstond? Chivv:

Hoe meer je in de industrie zit, hoe meer je jezelf blijft ontwikkelen. Dan begin je ook andere soorten muziek uit te proberen. Op een gegeven moment had ik die vibe gewoon. […] Heel moeilijk was het niet voor me, want straatmuziek is waar ik vandaan kom. Ik kan mezelf best makkelijk openstellen.”

Frustraties

Dat hij daar geen moeite mee heeft is terug te horen op zijn nieuwe album. De rapper laat in zijn track 2 Borden, 1 Tafel al zijn frustraties eruit. “Op die track heb ik zoveel persoonlijke informatie losgelaten dat ik dacht: hoe ga ik de rest van het album invullen? Dat was wel een dingetje. […] Al mijn frustraties staan op die track.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niets te klagen, maar...

Chivv geeft aan dat het in zijn leven nu meer dan goed gaat en dat hij niets te klagen heeft. Maar dat is voor hem niet meteen een reden om daarover muziek te maken.

"Tuurlijk kan ik blije songs maken, maar de shit die ik heb meegemaakt is niet altijd leuk. […] Ik maak pokoes over hoe ik me voel en op dat moment voel ik me zo. "Ik heb veel shit meegemaakt, daarom neem ik je liever mee op de route naar hier. Luister eerst naar wat ik heb meegemaakt, voordat ik je ga geven waar ik nu ben."

Ster advertentie
Ster advertentie