Entertainment

Akwasi krijgt steun van de koning na haat: "Bizar en bijzonder"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Akwasi krijgt steun van de koning na haat: "Bizar en bijzonder"

Hoewel Akwasi de afgelopen dagen te maken heeft gehad met veel haat, heeft hij wél de steun van koning Willem-Alexander gekregen. De koning heeft de Omroep Zwart-baas namelijk tijdens de nieuwjaarsreceptie in het Koninklijk Paleis verteld dat hij "vooral zo door moet gaan". Dit liet Akwasi op Instagram weten.

Koning

Op Instagram heeft Akwasi een foto gedeeld waarin hij samen met Gianni Lieuw-A-Soe, mede-oprichter van Omroep Zwart, te zien is. De twee staan voor het Koninklijke Paleis in Amsterdam, waar ze uitgenodigd waren voor een speciale nieuwjaarsreceptie. In de caption schrijft Akwasi dat hij "een beetje perplex stond" tijdens zijn ontmoeting met de koning. "Uw advies en het hart onder de riem die u mij toestak brachten mij in eerste instantie heel eventjes tot een overvolle bek vol tanden. Dat voelde bizar en bijzonder tegelijkertijd."

De Omroep Zwart-oprichter vervolgt zijn verhaal met dat hij niet wist dat hij het advies van de koning zo nodig had. "Dank voor deze uitnodiging, de warme ontvangst en het geheugensteuntje dat ik vooral zo door moet gaan. Ik wist niet dat ik ook dat nodig had. Proost op het nieuwe jaar, op het hebben van moed, op het ombuigen van allerlei soorten ellende, niet omdat het kan maar omdat het moet. Proost op ons gesprek en op het feit dat niet ieder moment een foto hoeft te zijn. Natuurlijk nog een proost op de liefde en proost op wat haat, proost op de verandering, vroeg… of laat."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Haat

Akwasi heeft in zijn Instagram-post niet verteld wat hij precies met de koning heeft besproken. Wel doelt hij met zijn post hoogstwaarschijnlijk op alle haat en racistische opmerkingen, die voornamelijk geplaatst werden op X, na zijn deelname aan de slimste mens. Deze reacties resulteerden erin dat Akwasi en KRO-NCRV beiden stopten met het gebruik van X. Ook hebben eerdere winnaars van het programma samen een statement uitgebracht waarin ze zich uit hebben gesproken tegen het racisme dat werd geuit naar de Omroep Zwart-baas. "Het is pijnlijk en volstrekt onacceptabel", verklaarden ze.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie