Entertainment

Rapper Juicy J: "Sorry als ik iemand heb geïnspireerd tot drugsgebruik"

foto: Screenshot Powerglide videoclip
  1. Newschevron right
  2. Rapper Juicy J: "Sorry als ik iemand heb geïnspireerd tot drugsgebruik"

De afgelopen decennia is de muziekwereld veel beroemde rappers kwijtgeraakt aan een drugsoverdosis. Lil Peep, Mac Miller en Juice WRLD zijn een paar recente voorbeelden van de grote namen die we daardoor moeten gaan missen.

Excuses

Rapper Juicy J is altijd heel open geweest over zijn drugsgebruik. In Powerglide rapt hij dat de dood van Lil Peep zijn ogen hebben geopend om minder pijnstillers te slikken. In hetzelfde jaar rapt hij in Neighbor dat hij die pijnstillers helemaal zat is. En gisteren volgde een tweet waarin Juicy J zijn excuses aan iedereen aanbiedt die hij heeft geïnspireerd tot het gebruiken van drugs.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dood van Juice WRLD heeft ogen geopend

De dood van Juice WRLD was voor een aantal rappers het moment dat ze gingen beseffen dat ze verkeerd bezig waren. Zo gaf Trippie Redd aan te gaan stoppen met het gebruiken van bijna alle soorten drugs, behalve wiet. Daarnaast is er een groep rappers op de voorgrond getreden die kritisch zijn over het verheerlijken van drugsgebruik in de hiphopcultuur. Joyner Lucas en Vic Mensa zijn voorbeelden van de laatste categorie.

Vervuiling van de jeugd

Joyner Lucas vertelde al eerder dat hij rappers die drugs verheerlijken verantwoordelijk houdt voor de dood van Juice WRLD. Vic Mensa ligt ook in dezelfde lijn: "We moeten erkennen dat waar wij over praten, kinderen beïnvloed. Dus als wij constant lean of pijnstillers pushen, dan vervuilen we de hersenen van de jeugd", zegt hij tegen TMZ. "Wij hebben de verantwoordelijkheid om ze de waarheid te vertellen. Je moet kunnen blijven zeggen wat real is, maar we moeten elkaar en onszelf ook verantwoordelijk houden voor het verheerlijken van drugs."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie