Entertainment

Joyner Lucas over Juice WRLD: "Rappers die drugs verheerlijken schuldig aan zijn dood"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Joyner Lucas over Juice WRLD: "Rappers die drugs verheerlijken schuldig aan zijn dood"

Rapper Joyner Lucas schrijft op Twitter dat hij zijn collega's verantwoordelijk houdt voor de dood van Juice WRLD. De Amerikaanse artiest overleed afgelopen zondag in Chicago, nadat hij eerder onwel was geworden op de Midway-luchthaven. Er gaan geruchten dat Juice WRLD is overleden aan een overdosis pillen, maar het is onduidelijk waar dat verhaal vandaan komt. Uit de autopsie is geen duidelijke doodsoorzaak gebleken en er wordt nog gewacht op aanvullend onderzoek en een toxicologisch onderzoek.

Al die lean en pillen

Juice WRLD heeft in het verleden vaker aangegeven dat hij een serieus probleem had met het gebruik van pijnstillers en anti-depressiva en zich daarvoor schaamde. Joyner Lucas zegt dat de huidige generatie rappers daar schuldig aan zijn: "Jullie zijn verantwoordelijk voor deze shit. Al die lean en pillen die jullie verheerlijken en waar jullie over praten. Jullie leren kinderen om het te gebruiken. Zijn jullie nu gelukkig? Rust in vrede Juice WRLD. Je bent te vroeg gegaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lean op je elf of twaalfde

Joyner Lucas heeft een video verwerkt in een tweede tweet en daarin is te horen dat Juice WRLD vertelt hoe andere rappers hem inspireerden om lean te gebruiken: "Al die gasten hadden het over drugs. Toen ik Dirty Sprite van Future hoorde wilde ik als elf- of twaalfjarige al lean gebruiken", zegt de overleden rapper in het videofragment.

Rappers verantwoordelijk

Volgens Joyner Lucas is iedere rapper verantwoordelijk voor de shit die hij of zij verheerlijkt. "Ik ben boos op hiphop omdat het hem in die richting heeft gestuurd. Het grootste verschil tussen Juice en anderen is dat hij niet trots was op het zijn drugsgebruik. Hij schaamde zich daarvoor."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie