Entertainment

50 Cent over maken tv-show: "Ik krijg meer betaald om naar de club te gaan"

foto: YouTube: BigBoyTV
  1. Newschevron right
  2. 50 Cent over maken tv-show: "Ik krijg meer betaald om naar de club te gaan"

In gesprek met Vulture heeft 50 Cent een boekje opengedaan over zijn begindagen als executive producer en de financiële uitdagingen waarmee hij geconfronteerd werd. De rapper wilde graag een tv-show maken, maar moest veel opofferen om voor zijn kans te gaan. Ondanks dat hij aanvankelijk niet veel verdiende, slaagde hij erin zijn visie voor de succesvolle serie Power te verwezenlijken.

17.000 dollar

50 Cent moest naar eigen zeggen genoegen nemen met "een grote daling in zijn inkomsten". Volgens de rapper kreeg hij slechts 17.000 dollar per aflevering aangeboden om te acteren in Power, maar ook als uitvoerend producent te fungeren en muziek te maken voor de show. "Er is niemand die al die taken op zich zou nemen voor 17.000 dollar." Desondanks was Fifty vastberaden om de show te maken en zette hij zich maximaal in voor het project.

Zwaaien in nachtclub

Hoewel 50 Cent op andere manieren veel meer geld kon verdienen, koos hij ervoor om zijn dromen na te jagen. "Heel eerlijk: ik krijg zelfs meer betaald om naar een nachtclub te gaan en naar mensen te zwaaien." Verder onthulde Fifty dat hij met low-budget actiefilms, die direct op video-on-demand werden uitgebracht, veel meer geld verdiende. Met een korte rekensom legde hij uit dat hij daarmee in totaal meer dan 200 miljoen dollar verdiend had, omdat hij meer dan twintig van zulke films gemaakt had en per film ongeveer tien miljoen dollar opstreek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aangepaste pitch

Maar zijn passie voor het opzetten van Power motiveerde hem om niet verblind te raken door geld en succes te behalen met de show. Het duurde echter lang voordat productiemaatschappijen de samenwerking met 50 Cent aan wilden gaan. En dat kwam met name doordat ze niet overtuigd waren van de inhoudelijke kwaliteit van de serie. "Op een gegeven moment besloten we onze pitch aan te passen. We begonnen in onze presentatie de muziek die we zouden gebruiken te combineren met het uitlichten van belangrijke personages."

Muzikaliteit omarmen

"Het was zo anders dan wat ze bij andere pitches hoorden. Er was niemand anders in de game die zo ervaren of succesvol geweest was in de muziekindustrie en zelfs exclusieve muziek maakte die perfect paste bij de serie. Toen besefte ik dat dat mij uniek maakte en ik die kwaliteit moest omarmen", aldus Fifty. Hij maakte uiteindelijk niet alleen de titeltrack voor de serie, maar was verantwoordelijk voor alle muzikale elementen in het programma.

Toewijding

50 Cent hoopt met zijn ervaringen jongeren te inspireren om hun dromen waar te maken. Hij legde uit dat hij zijn verhaal als beginnend executive producer graag wilde delen om de vastberadenheid en toewijding te illustreren die nodig zijn om een visie tot leven te brengen. Ondanks bescheiden financiële beloningen in het begin, heeft hij volgens hem bewezen dat passie en doorzettingsvermogen kunnen leiden tot groots succes.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie