Naar homepage
Entertainment

Opnieuw een grote tegenslag voor Rumag

bron: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. Opnieuw een grote tegenslag voor Rumag

Na de vernietigende uitzending van Zondag met Lubach moet Rumag vandaag nog een pijnlijke tegenslag verwerken. Wensenkaartbedrijf Hallmark heeft de kaartcollectie van het in opspraak geraakte bedrijf offline gehaald. Volgens Hallmark was hier een duidelijke reden voor.

Hallmark laat in een verklaring weten dat "creativiteit en originaliteit hoog in het vaandel staan bij ons. We willen voorkomen dat het gebruik van niet-oorspronkelijk materiaal onze organisatie in diskrediet brengt of afbreuk doet aan ons merk." Tevens onderzoekt het bedrijf of de content die Rumag levert origineel is of niet. In het vervolg wil de wenskaartleverancier nadrukkelijk de garantie van Rumag dat alle geleverde content origineel is en dat zij over de rechten van de content bezitten.

KRITIEK NA UITZENDING ZONDAG MET LUBACH

Rumag ligt sinds deze week flink onder vuur nadat het online platform fikse kritiek kreeg in het VPRO-programma Zondag met Lubach. Daarin wordt het bedrijf beschuldigd winst te maken op T-shirts waarvan de opbrengst naar het Rode Kruis zou gaan. Daarnaast maakte Arjen Lubach korte metten met het 'kopieergedrag' van Rumag, wat voornamelijk bestond uit het overnemen van andermans citaten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie