Entertainment

Tory Lanez stapt naar rechter om op borgtocht vrij te komen

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Tory Lanez stapt naar rechter om op borgtocht vrij te komen

Tory Lanez zit momenteel een tienjarige celstraf uit vanwege het beschieten van Megan Thee Stallion. De rapper laat het er echter niet bij zitten en staat vandaag in de rechtszaal, nadat hij een verzoek indiende om op borgtocht vrij te komen, zo meldt verslaggever Meghann Cuniff op X.

Lastige klus

Volgens Cuniff wil Tory Lanez samen met zijn kind en vrouw in de omgeving van Los Angeles wonen als hij op borgtocht vrijkomt. Ook wil hij zijn carrière voortzetten. Cuniff sprak echter met advocaat Michael Freedman die claimt dat het voor Tory een lastige klus wordt om te pleiten voor zijn vrijlating. "Over het algemeen moet je kunnen aantonen dat er een aanzienlijke kans is dat je in hoger beroep gelijk krijgt, wat vaak betekent dat er een kans is dat je een fout van de rechter kunt aantonen", legt Freedman uit. Volgens de raadsman komt het vrij zelden voor dat de verdediging kan aantonen dat de rechter een fout heeft gemaakt tijdens de behandeling van de rechtszaak.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet onmogelijk

Hoewel het dus onwaarschijnlijk is dat Tory Lanez binnenkort weer herenigd wordt met zijn vrouw en kind is het niet onmogelijk. In zijn borgtochtvoorstel wordt benadrukt dat hij nuchter zal blijven als hij wordt vrijgelaten en geen contact zal zoeken met Meghan Thee Stallion. Ook staat in het voorstel dat hij vanwege zijn bekendheid als artiest niet kan onderduiken om zijn straf te ontlopen.

Beschieting

Tory is vorige maand tot tien jaar cel veroordeeld voor een incident dat plaatsvond op 12 juli 2020. Megan Thee Stallion werd toen, na een feestje in Kylie Jenners huis in Los Angeles, slachtoffer van een schietincident waarbij ze meerdere keren in haar voet werd geschoten. Ze moest daarna naar het ziekenhuis om geopereerd te worden. Niet veel later liet ze weten dat het Tory Lanez was die het wapen had afgevuurd. De twee zouden samen met vriendin Kelsey en een bodyguard in de auto hebben gezeten, waarna er een discussie ontstond die uit de hand liep. Nadat Megan uit de auto stapte, zou Tory Lanez tegen haar hebben geschreeuwd, waarna hij begon te schieten.

Ster advertentie
Ster advertentie