Entertainment

Veroordeling Tory Lanez in zaak Megan Thee Stallion wederom uitgesteld

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Veroordeling Tory Lanez in zaak Megan Thee Stallion wederom uitgesteld

De veroordeling van Tory Lanez in de zaak rond de beschieting van Megan Thee Stallion is wederom uitgesteld. De rechter zou aanvankelijk gisteren een uitspraak doen in de zaak, maar op verzoek van de advocaten van de rapper is die verschoven naar 7 augustus.

Advocaten hebben meer tijd

Volgens journaliste Meghan Cuniff, die de zaak op de voet volgt, verscheen Tory Lanez in een oranje gevangenispak in de rechtszaal. De zaak stond op het punt te beginnen, maar kort voor aanvang werd besloten dat zitting toch verschoven wordt naar 7 augustus. Zo hebben de advocaten van Tory Lanez nu meer tijd om een veroordelingsadvies in te dienen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vierde keer uitgesteld

Het is de vierde keer dat het vonnis in de zaak wordt uitgesteld. Eerder vroeg het juridische team van Lanez al om uitstel in een poging om de huidige rechter, David Herriford, van de zaak af te halen, omdat ze het niet eens waren met de wijze waarop hun verzoek om een nieuw proces werd afgehandeld. Het verzoek om Herriford te diskwalificeren werd twee keer afgewezen.

'Frustrerend'

De openbare aanklagers noemen het uitstel "frustrerend, maar niet onverwacht". "Ik denk dat iedereen die een slachtoffer is zoals Megan wil dat dit zo snel mogelijk achter de rug is. Ik wil dit spoedig voor elkaar krijgen, zodat Megan de gerechtigheid krijgt die ze verdient", aldus de officier van justitie Alex Bott.

13 jaar cel geëist

De aanklagers eisen dertien jaar cel tegen Tory Lanez. De rechter kan een maximale straf van 22 jaar en acht maanden opleggen. Bovendien kan de rapper ook de Verenigde Staten uitgezet worden, aangezien hij de Canadese nationaliteit heeft.

Ster advertentie
Ster advertentie