Entertainment

Tory Lanez in hoger beroep tegen veroordeling in zaak Megan Thee Stallion

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Tory Lanez in hoger beroep tegen veroordeling in zaak Megan Thee Stallion

Tory Lanez gaat in hoger beroep tegen de uitspraak in de zaak rondom het beschieten van Megan Thee Stallion. De rapper werd in december schuldig bevonden, maar volgens hem hebben aanklagers hem in een slecht daglicht gezet met niet-relevante bewijsstukken. Dat meldt TMZ.

Foto met tattoo

Volgens Tory's advocaat Jose Baez is een van die zogezegd irrelevante bewijsstukken een foto waarop Tory zonder shirt te zien is, met een zichtbare tattoo van een vuurwapen. Die foto was volgens de aanklagers alleen bedoeld om hem te identificeren, maar volgens Baez werd hiermee geprobeerd aan te tonen dat Tory een voorliefde voor wapens zou hebben.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gesprek met Kelsey Harris

Verder zegt de advocaat dat een interview met Kelsey Harris, een oud-vriendin van Megan die aanwezig was bij de schietpartij, veel invloed heeft gehad op het oordeel, terwijl zij veel van wat ze daarin zegt later heeft ingetrokken. Ook zou er gedreigd zijn om Tory's rapteksten tegen hem te gebruiken.

Strafuitspraak

De jury oordeelde drie maanden terug dat Tory Lanez in Megans voet heeft geschoten, in het bezit was van een illegaal wapen en dat wapen "onbezonnen" heeft gebruikt. Tory en zijn advocaten wezen Kelsey Harris aan als dader, maar dit kon in de rechtbank niet worden bewezen. Volgende maand krijgt Tory, die sinds de uitspraak weer vastzit, te horen welke straf hem te wachten staat. Die kan oplopen tot 22 jaar cel.

Wat gebeurde er met Megan Thee Stallion?

Tory is veroordeeld voor een incident dat plaatsvond op 12 juli 2020. Megan Thee Stallion werd toen na een feestje in Kylie Jenners huis in Los Angeles slachtoffer van een schietincident waarbij ze meerdere keren in haar voet werd geschoten. Ze moest daarna naar het ziekenhuis om geopereerd te worden. Niet veel later liet ze weten dat het Tory Lanez was die het wapen had afgevuurd. De twee zouden samen met vriendin Kelsey en een bodyguard in de auto hebben gezeten, waarna er een discussie ontstond die uit de hand liep. Nadat Megan uit de auto stapte, zou Tory Lanez tegen haar hebben geschreeuwd, waarna hij begon te schieten. "Ik vreesde voor mijn leven", vertelde ze destijds bij CBS Mornings.

Tory Lanez zou meteen zijn excuses hebben aangeboden en haar hebben gevraagd om het aan niemand anders te vertellen. "Hij zei: 'Het spijt me zo. Vertel het alsjeblieft niet door. Ik geef je een miljoen dollar als je niks zegt'." Later in het interview bij CBS Mornings vertelde Megan waarom ze in eerste instantie niets over het schietincident zei toen politieagenten ter plaatse kwamen. "Ik wilde iedereen beschermen. Ondanks dat hij me dit had aangedaan, was mijn eerste ingeving om ons allemaal te beschermen. Ik wilde niet dat iemand dood zou gaan."

Ster advertentie
Ster advertentie