Entertainment

Tory Lanez stuurt open brief aan officier van justitie: "Ik wil een nieuw proces"

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Tory Lanez stuurt open brief aan officier van justitie: "Ik wil een nieuw proces"

Tory Lanez smeekt in een open brief aan de officier van justitie om een nieuw proces. De Canadese rapper werd eind vorig jaar schuldig bevonden aan mishandeling met een semiautomatisch vuurwapen, roekeloos af laten gaan van een vuurwapen en vuurwapenbezit met betrekking tot de schietpartij waarbij Megan Thee Stallion gewond raakte. Hij kan daarvoor een celstraf tot 22 jaar en 8 maanden krijgen en mogelijk het land uitgezet worden.

Open brief

Tory Lanez geeft de strijd niet zomaar op en doet er alles aan om voorlopig nog even uit de gevangenis te blijven. De Canadese artiest heeft een open brief geschreven aan de officier van justitie George Gascon. In deze brief geeft Tory aan dat zijn advocaten op 8 mei een motie in zullen dienen waarin zij gaan vragen om een nieuw proces. Hij vraagt Gascon "te doen wat goed is volgens de wet en in de ogen van God".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Weggemoffeld

In de brief schrijft Tory Lanez verder dat twee andere officiers, genaamd Kathy Ta en Alex Bott, er alles aan gedaan zouden hebben om hem schuldig te laten verklaren. Zo zouden zij al het bewijs in het voordeel van Tory weggemoffeld hebben. De rapper zegt dat hij daardoor nooit een eerlijk proces heeft gehad.

Volgens Tory's advocaat Jose Baez werden er ook irrelevante bewijsstukken gebruikt in de zaak. Een van die zogezegd irrelevante bewijsstukken een foto waarop Tory zonder shirt te zien is, met een zichtbare tattoo van een vuurwapen. Die foto was volgens de aanklagers alleen bedoeld om hem te identificeren, maar volgens Baez werd hiermee geprobeerd aan te tonen dat Tory een voorliefde voor wapens zou hebben.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat gebeurde er met Megan Thee Stallion?

Tory Lanez is veroordeeld voor een incident dat plaatsvond op 12 juli 2020. Megan Thee Stallion werd toen na een feestje in Kylie Jenners huis in Los Angeles slachtoffer van een schietincident waarbij ze meerdere keren in haar voet werd geschoten. Ze moest daarna naar het ziekenhuis om geopereerd te worden. Niet veel later liet ze weten dat het Tory Lanez was die het wapen had afgevuurd. De twee zouden samen met vriendin Kelsey en een bodyguard in de auto hebben gezeten, waarna er een discussie ontstond die uit de hand liep. Nadat Megan uit de auto stapte, zou Tory Lanez tegen haar hebben geschreeuwd, waarna hij begon te schieten. "Ik vreesde voor mijn leven", vertelde ze destijds bij CBS Mornings.

Tory Lanez zou meteen zijn excuses hebben aangeboden en haar hebben gevraagd om het aan niemand anders te vertellen. "Hij zei: 'Het spijt me zo. Vertel het alsjeblieft niet door. Ik geef je een miljoen dollar als je niks zegt'." Later in het interview bij CBS Mornings vertelde Megan waarom ze in eerste instantie niets over het schietincident zei toen politieagenten ter plaatse kwamen. "Ik wilde iedereen beschermen. Ondanks dat hij me dit had aangedaan, was mijn eerste ingeving om ons allemaal te beschermen. Ik wilde niet dat iemand dood zou gaan."

Ster advertentie
Ster advertentie