Entertainment

Kanye West zegt dat 'Donda' zonder zijn toestemming is uitgebracht

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Kanye West zegt dat 'Donda' zonder zijn toestemming is uitgebracht

Kanye West-fans werden gisteren verrast met de plotselinge release van Donda. Na meerdere valse beloftes van releasedata was het album van Ye eindelijk te beluisteren. Nu blijkt echter dat als het aan de rapper had gelegen, zijn fans nog langer hadden moeten wachten op Donda. Het album is volgens hem namelijk zonder zijn toestemming uitgebracht door zijn label.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Toestemming

"Universal heeft mijn album uitgebracht zonder mijn toestemming", schrijft Kanye West een paar uur na de release van Donda op Instagram. Dat is volgens de rapper niet het enige dat er is misgegaan met het album. Ook zou de track Jail pt 2 van het album zijn geweerd door zijn label. Op deze track, die een vervolg is van Jail met Jay-Z, staan DaBaby en Marilyn Manson. Die laatste artiest wordt momenteel door vier vrouwen aangeklaagd wegens seksueel misbruik en fysieke mishandeling. Uiteindelijk is het nummer later alsnog toegevoegd aan de streamingdiensten.

Donda

Toestemming of niet, Donda is nu in ieder geval voor iedereen te beluisteren. Het album telt maar liefst 27 nieuwe tracks

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie