Entertainment

Gigi Hadid doneert Fashion Month-opbrengsten aan Oekraïne en Palestina

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Gigi Hadid doneert Fashion Month-opbrengsten aan Oekraïne en Palestina

Topmodel Gigi Hadid gaat al het geld dat ze verdient tijdens Fashion Month doneren aan oorlogsslachtoffers in Oekraïne en Palestina. Dat liet de 26-jarige weten middels een bericht op Instagram.

'Hartverscheurende tijden'

In het bericht stelt Gigi dat ze tijdens Fashion Month nieuwe collecties moet presenteren terwijl het "traumatiserende en hartverscheurende tijden zijn in de geschiedenis". "We hebben geen invloed op deze planning, maar willen wel graag 'voor' iets lopen. Daarom treed ik in de voetstappen van mijn vriendin Mica Argañaraz en doneer ik mijn inkomsten van de najaarsshows van 2022 aan de mensen die lijden onder de oorlog in Oekraïne, naast mijn aanhoudende steun voor degenen die hetzelfde doormaken in Palestina", aldus het half-Palestijnse model.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Blijf van Oekraïne af, blijf van Palestina af"

Verder zegt Gigi in het bericht dat het voornamelijk onschuldige burgers zijn die lijden onder oorlogen. "Onze ogen en harten moeten open blijven voor alle vormen van onrechtvaardigheid. We moeten elkaar zien als broers en zussen en verder kijken dan politiek, ras en religie. Uiteindelijk wordt de oorlog betaald met onschuldige levens, niet met dat van leiders. Blijf van Oekraïne af, blijf van Palestina af."

Ster advertentie
Ster advertentie