Films, Series & TV

Dit is Ahmed, de vriendelijkste buschauffeur van Londen

  1. Newschevron right
  2. Dit is Ahmed, de vriendelijkste buschauffeur van Londen

Bus 214 die door Londen rijdt wordt ook wel de 'happy bus' genoemd. Niet omdat de bus er zo vrolijk uitziet, maar vanwege de buschauffeur. De Marokkaanse Ahmed Serhani staat bekend als de vriendelijkste buschauffeur van Londen. Sinds hij te zien is in een korte film, is Ahmed nog populairder geworden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Twintig jaar buschauffeur

Ahmed Serhani is al twintig jaar buschauffeur. Hij doet zijn werk met heel veel liefde. Niet alleen is hij geliefd bij de passagiers, hij vindt het vooral zelf fantastisch om mooie gesprekken te voeren met iedereen die hij tegenkomt in de bus.

''Dit is de baan waar ik van houd. Elke dag is anders, elke dag brengt nieuwe verrassingen. [...] Ik zie het niet als een baan, maar als een plek om mensen te ontmoeten.''

Tien jaar als passagier

Joe Bloom maakte een film over de vrolijke buschauffeur, nadat hij al tien jaar met hem meereed. ''We kunnen allemaal van Ahmed leren als het gaat om het belang van samenzijn en saamhorigheid'', schrijft de filmmaker onder de video. ''Het is bijzonder, vooral in Londen. Iedereen is gehaast hier. Het voelde goed om de bus in te stappen en met hem te praten. En na een jaar of tien dacht ik: dit is het moment om een film over hem te maken,'' vertelt Joe aan BBC.

Gelukkig gezin

In de film vertelt Ahmed dat hij heel graag een gezin zou willen, omdat hij altijd zo blij wordt van het zien van andere gelukkige families. Zijn droom is uitgekomen, want inmiddels is Ahmed getrouwd en heeft hij een zoon.

''Dit is de beste baan van de wereld. Het leven is wat je er zelf van maakt. Werk is wat je er zelf van maakt. Wees nu een goed mens. Deel nu. En laat morgen gebeuren.''

Benieuwd naar de hele video? Bekijk hem hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie