Films, Series & TV

Will Smith speelt tot slaaf gemaakte man in eerste film sinds Oscar-incident

foto: YouTube: IGN
  1. Newschevron right
  2. Will Smith speelt tot slaaf gemaakte man in eerste film sinds Oscar-incident

In Emancipation speelt Will Smith een tot slaaf gemaakte man die op zoek is naar zijn familie. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en voor Smith betekent het zijn eerste rol sinds het Oscar-incident met Chris Rock. Op 29 december is de film te streamen op Apple TV.

Emancipation

Emancipation is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een tot slaaf gemaakte man, genaamd Gordon, die van rond het jaar 1860 van een plantage in Louisiana ontsnapte en helemaal naar Noord-Amerika trok op zoek naar zijn familie. Antoine Fuqua, onder anderen bekend van Training Day en The Equalizer, is de regisseur van de film. Behalve Will Smit worden er belangrijke rollen vertolkt door Ben Foster, Steven Ogg en Charmaine Bingwa.

In het verleden heeft Will Smith, die de hoofdrol in Django Unchained afwees, aangegeven geen rol als tot slaaf gemaakte te willen spelen, omdat hij liever "Black Excellence" laat zien op het witte doek. Tegen Deadline zegt hij nu dat deze film anders is, omdat het gaat over "de kracht van Black Love".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het incident

Tijdens de 94ste uitreikingsceremonie van de Oscars grapte Chris Rock dat Jada Pinkett-Smith met haar haardracht de perfecte hoofdrolspeelster is voor een vervolg op G.I. Jane. In de film uit 1997 schoor actrice Demi Moore haar hoofd kaal om de rol van G.I. Jane te vertolken. De grap schoot bij Will Smith in het verkeerde keelgat, aangezien zijn vrouw lijdt aan de aandoening alopecia en daardoor kampt met haaruitval. Na de grap liep hij het podium op en gaf hij de Oscar-presentator een harde klap in zijn gezicht.

Ster advertentie
Ster advertentie