Films, Series & TV

Na succes 'The Super Mario Bros. Movie' krijgt ook 'The Legend of Zelda' eigen film

foto: YouTube: Nintendo Nederland
  1. Newschevron right
  2. Na succes 'The Super Mario Bros. Movie' krijgt ook 'The Legend of Zelda' eigen film

Met een omzet van ruim 1,3 miljard dollar is The Super Mario Bros. Movie één van de succesvolste films van 2023. Reden genoeg dus voor Nintendo om nog meer gameverfilmingen naar het witte doek te brengen. De consolemaker slaat namelijk de handen ineen met Sony Pictures om een liveactionfilm te maken van de populaire game The Legend of Zelda.

Grote productie

Nintendo kondigde dinsdagavond de verfilming van Zelda aan middels een persbericht. De film wordt geproduceerd door Shigeru Miyamoto, de bedenker van onder meer de Mario- en Zelda-games, en filmproducent Avi Arad, ex-CEO en oprichter van Marvel Studios. Ook regisseur Wes Ball (Kingdom of Planet of the Apes) en scenarioschrijver Derek Connolly (Jurassic World) zijn aan boord om aan het project te werken.

Miyamoto liet gisteren via X weten dat hij al jaren samen met Arad aan een film rond The Legend of Zelda werkt. "Ik heb Avi-san gevraagd om de film samen met mij te produceren en we zijn officieel begonnen met de ontwikkeling van dit project. Nintendo is nauw betrokken bij deze productie. Het zal even duren voordat de film klaar is en ik hoop dat jullie ernaar uitkijken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zelda redden?

Het is vooralsnog onduidelijk wat het plot van de film zal zijn. Als Zelda-fan kun je er echter vanuit gaan dat de film hoogstwaarschijnlijk zal draaien om Link die Zelda moet zien te redden uit de handen van de kwaadaardige Ganon.

Succesvolle franchise

The Legend of Zelda is één van de succesvolste gameseries van Nintendo met wereldwijd meer dan 150 miljoen verkochte exemplaren. De eerste game in de reeks verscheen in 1986 en legde de basis voor vele actie-avonturengames en rollenspellen die sindsdien zijn uitgekomen. De meest recente Zelda-game, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, is dit jaar al bijna 20 miljoen keer over de toonbank gegaan.

Ster advertentie
Ster advertentie