Films, Series & TV

Idris Elba geeft update over 'Luther'-film

foto: BBC
  1. Newschevron right
  2. Idris Elba geeft update over 'Luther'-film

Hoewel er een tijdje geruchten rondgingen dat Idris Elba zou stoppen met acteren, is de Brit nog lang niet klaar met het maken van films en series. Sterker nog, het duurt niet lang meer voordat je hem in een nieuwe productie kan zien shinen. Op social media laat de acteur weten dat de film Luther: The Fallen Sun in maart uitkomt op Netflix. "Hij is terug."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luther

De film is een vervolg op de populaire BBC-serie Luther, waarin Idris Elba van 2010 tot 2019 de hoofdrol van detective John Luther speelde. In augustus 2020 bevestigde de acteur al dat er een Luther-film aankomt. Begin 2021 gingen de opnames van start. "Ik ben superenthousiast en ik hoop dat de fans ook enthousiast zijn", aldus Idris vorig jaar. "Het is al lang geleden dat er een film kwam, dus ik heb er zin in."

Twee schurken

Van de serie werden vijf seizoenen gemaakt. Hoewel de makers lieten weten dat er geen zesde deel zou komen, kunnen fans met de film nu alsnog uitkijken naar een vervolg. In Luther: The Fallen Sun moet Idris als Luther uit de gevangenis zien te komen en het opnemen tegen twee schurken, die worden gespeeld door Cynthia Erivo en Andy Serkis. De regie is in handen van Jamie Payne en het script is net als de serie geschreven door Neil Cross.

Muziek

Idris Elba heeft naast acteren ook een talent voor muziek, zoals je al hebt kunnen horen op de hit Boasty van Wiley. Sinds de coronapandemie is hij zich daar steeds meer op gaan focussen, zo vertelde hij eerder dit jaar bij Loose Women. "Ik maak veel muziek en heb dat al mijn hele carrière als acteur gedaan. (...) Ik hou van muziek en ik word er gelukkig van. Tijdens de pandemie had ik veel meer tijd om mezelf daarmee bezig te houden."

Ster advertentie
Ster advertentie