Films, Series & TV

Netflix-personeel gaat staken vanwege Dave Chappelle-special

foto: ANp
  1. Newschevron right
  2. Netflix-personeel gaat staken vanwege Dave Chappelle-special

Een deel van het Netflix-personeel gaat staken vanwege de special van Dave Chappelle, genaamd The Closer, die voor veel ophef zorgde. Omdat de CEO van Netflix, Ted Sarandos, de special verdedigde, heeft het personeel besloten om komende woensdag te gaan staken. Dat meldt The Verge.

Deel van personeel

Het zou gaan om een groep transgender personen die werkzaam is bij Netflix. "Het leven van transgender personen doet ertoe", klinkt het in een bericht dat onder personeelsleden zou zijn verspreid. "Netflix heeft als missie om de wereld te entertainen, maar is daar voortdurend in gefaald door keer op keer content te verspreiden die de transgemeenschap schaadt en door juist weinig content te maken die de gemeenschap vertegenwoordigt. We kunnen en moeten dat beter doen."

Controversiële opmerkingen

In de special maakt Chappelle een aantal opmerkingen die als controversieel worden beschouwd. Zo noemde hij gender een vaststaand feit en over de controverse rondom DaBaby zei hij dat het in de VS ogenschijnlijk oké is om iemand te vermoorden, terwijl kritiek uiten op de LHBTQIA+-gemeenschap te ver zou gaan.

Steun van Netflix-ceo

Netflix-CEO Sarandos verdedigde de special door te stellen dat Netflix geen titels toe zou staan die gemaakt zijn om haat te zaaien enThe Closer zou die grens volgens hem niet overschrijden. Daarnaast zou het bij stand-up comedy moeilijk zijn om onderscheid te maken tussen kritiek uiten en haatzaaien. Daarom wordt de special niet offline gehaald.

Drie medewerkers wilden zich daartegen uitspreken tijdens een directievergadering, maar werden vervolgens geschorst. Na protest van collega's en volgers werd de schorsing opgeheven en nu staat er woensdag dus een staking op de planning.

Ster advertentie
Ster advertentie