Films, Series & TV

Slachtoffers toeslagenschandaal doen hun openhartige verhaal in docu

foto: BNNVARA
  1. Newschevron right
  2. Slachtoffers toeslagenschandaal doen hun openhartige verhaal in docu

Vijf moeders die slachtoffer werden van het toeslagenschandaal gaan hun verhaal doen in de documentaire 2Doc: Alleen tegen de Staat. In de docu vertellen ze onder meer hoe alles tot stand kwam en hoe de hele affaire hun leven verwoestte. De docu is op 20 september om 20.25 uur te zien op NPO 2.

Pijnlijke ervaringen

Derya, Janet, Nazmiye, Badriah (foto) en Naoual werden alle vijf slachtoffer van het toeslagenschandaal en vertellen openhartig wat zij allemaal meemaakten en hoe zij onterecht van fraude met kinderopvangtoeslagen werden beschuldigd door de Belastingdienst. Ze delen hun pijnlijke ervaringen: het plotseling afscheid moeten nemen van je kind, bezoeken van deurwaarders, loonbeslag, schaamte en onmacht.

Menselijke waardigheid teruggeven

Filmmaker Stijn Bouma vertelt waarom hij besloot om deze docu te maken. Zo had hij nooit het gevoel dat het leed van de slachtoffers ├ęcht binnenkwam bij mensen. "Ik besloot de camera te pakken en de verhalen van deze vrouwen aan te horen. Gewoon de tijd nemen en luisteren naar het onvoorstelbare persoonlijk drama dat deze vrouwen hebben meegemaakt. Om hen zo, na alle vernedering, weer menselijke waardigheid te geven."

Ster advertentie
Ster advertentie