Films, Series & TV

Netflix gaat wachtwoord delen vanaf maart moeilijker maken

foto: Bogdan Glisik / Shutterstock.com
  1. Newschevron right
  2. Netflix gaat wachtwoord delen vanaf maart moeilijker maken

Netflix gaat het vanaf maart moeilijker maken voor gebruikers om hun wachtwoord te delen met anderen. Gebruikers die hun wachtwoord delen met mensen buiten hun huishouden moeten dan gaan bijbetalen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Maatregel

De nieuwe maatregel komt naar voren in de kwartaalcijfers van het streamingplatform. Behalve de melding van 2 procent extra omzet en een nieuwe CEO, valt ook te lezen dat Netflix het delen van wachtwoorden gaat aanpakken vanaf het eerste kwartaal van 2023.

Met de nieuwe maatregel wil Netflix het massale delen van accounts indammen. De extra toeslag is in vijf Zuid-Amerikaanse landen al getest met een extra toeslag van 3 euro.

één locatie

Netflix kan gebruikers die accounts delen 'betrappen' doordat gebruikers één locatie als hun thuisadres moeten aanwijzen. Wanneer de streamingdienst buiten die locatie gebruikt wordt, wordt er 3 euro extra in rekening gebracht bij de accounthouder. In het geval van een korte vakantie kan de gebruiker wel twee weken lang onbeperkt Netflix gebruiken op apparaten als smartphones, tablets en laptops. Na die twee weken moet je alsnog toeslag betalen.

Ster advertentie
Ster advertentie