Films, Series & TV

Vermeende stalker uit 'Baby Reindeer' overweegt juridische stappen: "Ik ben het slachtoffer"

foto: YouTube: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Vermeende stalker uit 'Baby Reindeer' overweegt juridische stappen: "Ik ben het slachtoffer"

Al ruim drie weken houdt de Netflix-hit Baby Reindeer kijkers in zijn greep. Helaas is niet iedereen daar even blij mee, want de vermeende échte stalker, op wie het personage Martha gebaseerd is, overweegt juridische stappen te nemen tegen Netflix wegens laster. Dat liet de vrouw weten in een exclusief interview met de Daily Mail.

Doodsbedreigingen

Waar normaal gesproken een acteur het verhaal naspeelt, heeft de Schotse komiek Richard Gadd, op wiens ervaringen de serie gebaseerd is, zelf de hoofdrol in Baby Reindeer. Gadd vertelde in 2019 in een indrukwekkende show tijdens een festival over zijn stalkverleden. Netflix zag er een serie in, waarna de streamingdienst hem benaderde. Het resultaat is de hitserie Baby Reindeer.

En laat het nou net zo zijn dat de echte 'Martha' dat totaal niet kan waarderen. De inmiddels 58-jarige vrouw uit Londen claimt in het interview met de Daily Mail dat ze talloze doodsbedreigingen heeft ontvangen van Gadd-fans. "Hij gebruikt 'Baby Reindeer' nu om mij te stalken. Ik ben het slachtoffer hier. Hij heeft verdomme een show over mij geschreven." Volgens haar "pest Gadd een oudere vrouw op televisie voor roem en geld".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Niet onaantrekkelijk"

Hoewel sommige details uit het waargebeurde verhaal zijn gewijzigd in de serie om de ware identiteit van betrokkenen te beschermen, claimt de vrouw dat ze verschillende overeenkomsten deelt met het personage Martha. Zo zijn ze allebei Schots, hebben ze rechten gestudeerd en zijn ze ruim twintig jaar ouder dan Gadd. Ook qua uiterlijk hebben ze enkele overeenkomsten. "Ze (Martha, red.) lijkt op mij nadat ik aankwam tijdens de lockdown. Echter, ik ben niet onaantrekkelijk."

Waarom 'Baby reindeer'?

Een ander belangrijk detail dat is aangepast voor de serie is de reden waarom de vrouw Gadd de koosnaam 'baby reindeer' gaf. In de serie wordt namelijk gesuggereerd dat Martha dol was op een rendierknuffel waar ze als kind mee speelde. Tegen de Daily Mail zegt de vrouw echter dat daar niets van waar is. "Ik heb het met Richard Gadd nooit gehad over een speeltje uit mijn jeugd."

Stalker

Baby Reindeer gaat over een man genaamd Donny Dunn die in de horeca werkt, omdat hij geen werk als komiek kan vinden. In het café leert hij Martha (Jessica Gunn) kennen, een vrouw die hem vertelt over haar werk als advocaat. Ze vertelt hem dat ze bedrijfspanden bezit en voor bekende mensen werkt. De vrouw blijft hem bezoeken in het café. Later achtervolgt ze hem, verschijnt ze bij zijn shows en bedreigt ze zijn ouders en dates. De man doet er vervolgens alles aan om het stalken te laten stoppen.

Ster advertentie
Ster advertentie