Films, Series & TV

Barbie-film levert op eerste dag al 22 miljoen dollar op

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Barbie-film levert op eerste dag al 22 miljoen dollar op

De bioscoopfilm Barbie van regisseur Greta Gerwig is zoals velen al hadden verwacht een gigantisch succes. De film heeft op de eerste dag dat deze draaide in de Verenigde Staten namelijk al 22,3 miljoen dollar opgebracht. Wie daarvan schrikt kan maar beter niet verder lezen. Vakblad The Wrap meldt namelijk dat de kans groot is dat de film in het openingsweekend de 100 miljoen dollar zal passeren.

Record voor Barbie

De opbrengst van meer dan 22 miljoen dollar in een dag is de hoogste sinds november 2022. Toen wist Black Panther: Wakanda Forever de 28 miljoen dollar aan te tikken en haalde in het weekend zelfs de 181 miljoen dollar in de Verenigde Staten.

Barbie verslaat alle in de tussentijd uitgekomen bioscoopsuccessen zoals The Batman, Top Gun: Maverick, Ant-Man and the Wasp: Quantumania, Spider-Man: Across the Spider-Verse en Avatar: The Way of Water. Die brachten tussen de 17 en 21 miljoen dollar op op de eerste dag in de theaters.

Nederlands succes

In Nederland was dit na de eerste dag niet anders. De film verbrak meteen al verschillende records. Warner Bros. Pictures. meldde dat de film opende met een omzet van bijna 600.000 euro en is daarmee sinds donderdag de grootste film van Nederland dit jaar.

"Na de officiële première in Koninklijk Theater Pathé Tuschinski en uitverkochte voorpremières in 101 roze-gekleurde bioscopen op dinsdag, een release in 161 bioscopen en filmtheaters op woensdag, met 55.000 bezoekers én een marktaandeel van bijna 50 procent, domineert Barbie de Nederlandse markt", meldde de producent.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Grote sterren

In de film gaat een Barbiepop uit Barbieland in de echte wereld op zoek naar 'echte' schoonheid. Tijdens haar zoektocht wordt ze vergezeld door haar vriendje Ken. Barbie en Ken komen er tijdens de zoektocht achter dat perfectie niet alleen van buiten komt, maar ook van binnen.

De rol van Barbie wordt vertolkt door Margot Robbie en de rol van Ken door Ryan Gosling. Grote namen, maar niet de enige sterren die de cast zo bijzonder maken. In de films is onder andere ook Dua Lipa te zien. De zangeres maakt hiermee haar acteerdebuut als blauwharige zeemeermin. Ook Sex Education-acteurs Emma Mackey en Ncuti Gatwa komen voorbij in de film.

Bluf

Margot Robbie is niet alleen de hoofdrolspeelster, ze is ook een van de producers van de film. Als producer ging ze er voor het maken van de film al op uit de studio's te overtuigen dat haar visie voor de film tot een financieel succes zou leiden. De actrice geeft toe dat ze in dit proces van onderhandelingen flink wat heeft gebluft. Zo vertelde ze dat de film een miljard dollar zou kunnen opleveren. "Misschien was ik te veel aan het verkopen", geeft ze achteraf toe.

Nu het succes van de film in de eerste dagen al zo groot is, blijft het nog even de vraag of het echt bluffen was of simpelweg de waarheid. De film draait nu namelijk zo goed dat de actrice haar beloftes wel eens zou kunnen waarmaken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie