Films, Series & TV

Alec Baldwin treft schikking met familie cameravrouw; opnames hervat

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Alec Baldwin treft schikking met familie cameravrouw; opnames hervat

Alec Baldwin en de makers van de film Rust hebben een schikking getroffen met de familie van Halyna Hutchins, de cameravrouw die tijdens de opnames door de acteur werd doodgeschoten. Ook worden de opnames van de film volgend jaar in januari hervat, meldt Deadline.

Schikking

De hoogte van het schikkingsbedrag is niet bekendgemaakt. Wel heeft de familie laten weten dat niemand meer vervolgd wordt en dat er met de schikking een einde is gekomen aan het onderzoek. Ook wordt Matthew Hutchins, de echtgenoot van de doodgeschoten cameravrouw, de uitvoerend producent van de film.

"Ik verwijt niemand iets, geef niemand de schuld", zegt Matthew. "Iedereen is ervan overtuigd dat het een vreselijk ongeluk was. Ik ben dankbaar dat iedereen weer samenkomt om Halyna's laatste project af te ronden."

Het incident

Baldwin schoot Hutchins vorig jaar per ongeluk dood op de set van de film Rust. Ook regisseur Joel Souza raakte gewond bij het incident, maar mocht na een korte ziekenhuisopname weer naar huis. Uit een eerste politieonderzoek bleek dat Baldwin het wapen kreeg van de assistent-regisseur die zei dat het veilig was voor gebruik. Het vuurwapen bleek naast losse flodders ook een echte kogel te bevatten.

Ster advertentie
Ster advertentie