Films, Series & TV

'Vandaag Inside' keert maandag definitief terug op tv

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Vandaag Inside' keert maandag definitief terug op tv

Vandaag Inside keert maandag definitief terug op tv met Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee alle drie aan tafel. Dat heeft Talpa Network vandaag besloten.

Besluit Talpa

Eerder liet Talpa nog weten dat de uitspraken van Derksen, die zei dat hij maandag weer op tv zou verschijnen, te voorbarig waren. Nu laat Marco Louwerens, directeur TV van Talpa, volgens verschillende media in een verklaring weten dat zij definitief hebben besloten vanaf maandag het programma terug te laten keren op SBS6.

"Johan Derksen heeft wat ons betreft duidelijk genoeg afstand genomen van hetgeen er mis is gegaan. De keuze om te stoppen lag bij hem, maar inmiddels is het hem duidelijk geworden dat zelfs de grootste criticasters vinden dat een programma als Vandaag Inside een plek moet hebben in het Nederlandse medialandschap. Die mening delen wij", aldus Louwerens.

'Stap te ver'

"Naar aanleiding van de uitzending trokken velen de handen van Johan af", vervolgt de directeur. "Radiostations, theaters en voor zijn gevoel ook Talpa Network. Wij hebben hem duidelijk gemaakt dat wij hem niet gecanceld hebben, maar dat we wel glashelder stelling namen tegen de manier waarop hij zijn punt duidelijk wilde maken en hoe daar vervolgens op gereageerd werd en met het onderwerp is omgegaan."

"We weten dat de mannen af en toe op het randje lopen en dat typeert het programma, maar dit was vanzelfsprekend in meerdere opzichten een stap te ver", aldus Louwerens, die ondanks het afkeuren van de opmerkingen van Derksen toch het programma wil voortzetten. Derksen kondigde de terugkeer gisteren zelf al aan.

Derksen in opspraak

Derksen kwam eind april in opspraak nadat hij tijdens een uitzending vertelde hoe hij in zijn jonge jaren een bewusteloze, dronken vrouw gepenetreerd zou hebben met een kaars. Later die week kwam hij terug op zijn uitspraken. "Het was zo'n hele grote duizendurenkaars, dat was toen in. Dat staat op zo'n sokkel, zo'n heel groot ding. Die hebben we gepakt en die juffrouw lag op de bank en die hebben we zo tussen haar benen gedaan. Dus toen wij weggingen stond die kaars loodrecht de lucht in", vertelde Derksen.

Aan tafel werd er in eerste instantie vooral gelachen door de andere mannen aan tafel, waar veel mensen schande van spraken. Het OM startte ook een onderzoek naar de uitspraken en Derksen zelf gaf aan te willen stoppen met het programma. Daar is hij nu dus op teruggekomen.

Ster advertentie
Ster advertentie