Films, Series & TV

Johan Derksen gaat in programma 'Inclusief Rutger' praten over inclusie

foto: ANP KIPPA
  1. Newschevron right
  2. Johan Derksen gaat in programma 'Inclusief Rutger' praten over inclusie

Johan Derksen is binnenkort te zien in het nieuwe programma van journalist Rutger Castricum, genaamd Inclusief Rutger. Daarin gaat Castricum in gesprek met Derksen over zijn kijk op diversiteit en inclusie.

Diversiteit en inclusie

In de vierdelige serie, die vanaf 13 mei te zien is op NPO 2, behandelt Castricum de thema's diversiteit en inclusie vanuit verschillende invalshoeken. Daarvoor gaat hij in gesprek met mensen uit de politiek, sport, cultuursector en de media. Een van zijn gasten in de reeks is de in opspraak geraakte Derksen, die hij ruim een maand voor de kaarsrel had geïnterviewd. "Hij gaat uitgebreid in op de woke- en cancelcultuur die hem nu als tv-persoonlijkheid fataal zijn geworden. Een update van het gesprek vinden we niet nodig. Hij benoemt namelijk al precies waar hij na dit interview ook mee te maken kreeg", aldus Castricum tegenover het AD.

In opspraak geraakt

Vandaag Inside raakte in opspraak nadat Derksen vorige week dinsdag bekende dat hij vijftig jaar geleden een bewusteloze vrouw met een kaars had gepenetreerd. Toen hij dat vertelde, kon hij rekenen op gelach van de andere tafelgasten. Afgelopen woensdag kwam Derksen terug op zijn uitspraken en vertelde hij dat er geen sprake zou zijn geweest van penetratie.

Vandaag Inside stopgezet

De voetbalanalist ontving sinds de uitzending van dinsdag hevige kritiek van kijkers. Daarnaast hadden ook kansspelbedrijf TOTO en E-bikespecialist Stella Fietsen de sponsoring van Vandaag Inside stopgezet vanwege zijn uitspraken. Talpa, eigenaar van SBS6 waarop Vandaag Inside wordt uitgezonden, eiste dat Derksen zijn excuses zou maken voor zijn uitspraken, maar in plaats daarvan kondigde hij aan dat hij wilde stoppen met de talkshow. Een dag later werd het programma voor het laatst uitgezonden.

Ster advertentie
Ster advertentie