Up 2 Date

Johan Derksen zegt te stoppen bij 'Vandaag Inside': "Ik kap"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Johan Derksen zegt te stoppen bij 'Vandaag Inside': "Ik kap"

Johan Derksen zegt dat hij wil stoppen met Vandaag Inside. Donderdagavond kwam hij weer terug op het misbruikverhaal. Hij zei dinsdag dat hij een kaars in een bewusteloze vrouw had gestopt na een dronken avond stappen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Overal ontslagen'

Derksen vertelde dat hij een "enorme uitglijder" heeft gemaakt en dat hij "overal is ontslagen als een soort misdadiger". Ook vertelde hij dat Talpa van hem heeft gevraagd om donderdag zijn excuses aan te bieden voor het verhaal dat hij dinsdag op tv vertelde. Op basis daarvan zou er een beslissing genomen worden over de toekomst van Vandaag Inside. "Ik neem het voor mijn rekening, maar aan wie moet ik mijn excuses aanbieden? Ik heb niemand persoonlijk beledigd", vroeg Johan zich donderdag af. Wat betreft het beslissen over de toekomst van het praatprogramma zei Derksen: "Nou, die beslissing neem ik daarvoor wel."

'Ik kap'

Op de vraag van Wilfred Genee wat zijn gevoel is, antwoordt Derksen: "Ik kap." Daarop reageert Genee: "Nou, dan stoppen we allemaal. Het is samen uit, samen thuis." Als het aan Derksen ligt gaan Genee en René van der Gijp zonder hem door. "Ik geloof dat het voor alle partijen beter is als ik naar Grolloo ga en me niet meer laat zien. Jullie kunnen nog moeiteloos vijf tot tien jaar een programma maken", aldus Derksen. Of hij daadwerkelijk gaat stoppen met het programma, is nog onduidelijk. De presentatoren hebben in het verleden namelijk vaker gezegd dat ze ermee stoppen.

'Geen ruimte voor type als ik'

Derksen gaf ook nog aan dat hij het gevoel heeft dat hij niet kan zeggen wat hij wil. "Ik heb het idee dat als ik hier morgen ga zitten, dat ik met de handrem ga praten. Ik heb twee dingen: ik wil alleen corrigeren dat ik me zeer onbeschaafd heb gedragen, maar dat het niets te maken had met een aanranding. En ik heb het idee dat de hele cultuur in Nederland dusdanig is dat er voor een type als ik, die zegt wat ie wil zeggen, geen ruimte meer is."

Ster advertentie
Ster advertentie