Films, Series & TV

Talpa stopt per direct met uitzenden van 'Vandaag Inside'

foto: ANP KIPPA
  1. Newschevron right
  2. Talpa stopt per direct met uitzenden van 'Vandaag Inside'

De talkshow Vandaag Inside wordt per direct niet meer uitgezonden. Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee hebben aangegeven niet verder te willen met het tv-programma.

In opspraak geraakt

Vandaag Inside raakte in opspraak nadat Derksen afgelopen dinsdag bekende dat hij vijftig jaar geleden een bewusteloze vrouw met een kaars had gepenetreerd. Toen hij dat vertelde, kon de voetbalanalist rekenen op gelach van de andere tafelgasten. Afgelopen woensdag kwam Derksen terug op zijn uitspraken en vertelde hij dat er geen sprake zou zijn geweest van penetratie.

Geen excuses

Derksen ontving sinds de uitzending van dinsdag hevige kritiek van kijkers. Daarnaast hadden ook kansspelbedrijf TOTO en E-bikespecialist Stella Fietsen de sponsoring van Vandaag Inside stopgezet vanwege zijn uitspraken. Talpa, eigenaar van SBS6 waarop Vandaag Inside wordt uitgezonden, eiste dat Derksen zijn excuses zou maken voor zijn uitspraken, maar in plaats daarvan kondigde hij aan dat hij wilde stoppen met de talkshow. "Ik geloof dat het voor alle partijen beter is als ik naar Grolloo ga en me niet meer laat zien. Jullie kunnen nog moeiteloos vijf tot tien jaar een programma maken."

Gesprek

De directie van Talpa liet vanmorgen weten dat ze in gesprek zouden gaan met de drie hosts van Vandaag Inside over de toekomst van de talkshow. Uit dat gesprek is naar voren gekomen dat Van Der Gijp, Genee en Derksen willen stoppen met het programma.

Ster advertentie
Ster advertentie