STER Advertentie
STER Advertentie

Michael B. Jordan vecht voor gerechtigheid in 'Just Mercy' met Jamie Foxx

Maandag 9 september 2019 - 08:56 uur

|

Door:

Milou

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Just Mercy zou volgens veel filmkenners best wel eens in het rijtje met Oscarnominaties terecht kunnen komen. Dat is grotendeels te danken aan de sterke cast van de film - Michael B. JordanJamie Foxx en Brie Larson spelen de hoofdrollen - maar ook zeker aan het indrukwekkende en ontroerende verhaal over onrecht en racisme in het Amerikaanse rechtssysteem.

Gevaarlijke missie

De film is gebaseerd op de gelijknamige autobiografie van advocaat Bryan Stevenson, die in de jaren tachtig besluit om onterecht veroordeelde Afro-Amerikanen te helpen in Alabama. Een gevaarlijke missie, want in die staat is racisme sterk aanwezig. Het wordt Bryan (Michael B. Jordan) dan ook van alle kanten afgeraden om de ter dood veroordeelde Walter McMillian (Jamie Foxx) te helpen. Bryan gaat echter - met behulp van advocate Eva Ansley (Brie Larson) - de strijd aan voor Walters vrijheid en raakt daarbij verstrengeld in allerlei politieke spelletjes.

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Marvel-regisseur

Het is de Hawaiiaanse Destin-Daniel Cretton die verantwoordelijk is voor de regie van Just Mercy. Dat is dezelfde man die de regie gaat doen van de eerste Marvel-film met een Aziatische held in de hoofdrolShang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Die film staat gepland voor februari 2021.

Oscar voor Michael?

Na zijn acteerskills geshowd te hebben in onder andere Black Panther en Creed maakt Michael met deze film dus een serieuze kans op een Oscarnominatie. Jamie Foxx en Brie Larson wonnen beide al eens zo'n gouden beeldje. Jamie voor zijn hoofdrol in Ray (2004) en Brie voor haar rol in Room (2015).

Just Mercy draait vanaf 16 januari in de bioscoop.


Populair op FunX.nl

  • Hartbrekend: Speler scoort en vertelt teamgenoot dat zijn vader net overleden is

  • Rihanna gebruikt Cho, Spanker en Stefflon Don-tune in Savage x Fenty-show

  • Wapengebruik steeds normaler onder jongeren in Amsterdam Zuidoost: hoe komt dat?

  • Nederlandse Hodan (28) in docu Beyoncé: “Ik dacht dat iemand mij voor de gek hield”

  • Eva's paspoort is ongeldig door studieschuld: "Ik kan het land niet uit"

  • Jennifer Lopez steelt Versace-show in haar beroemde groene Grammy-jurk