STER Advertentie
STER Advertentie

De Wereld Draait Door viert feest op z'n Surinaams

De Wereld Draait Door viert feest op zn Surinaams
DWDD

Woensdag 2 oktober 2019 - 11:20 uur

|

Door:

Kavita

Als je De Wereld Draait Door van gisteravond niet hebt gezien, dan heb je iets gemist! Waarom? Omdat Matthijs van Nieuwkerk - samen met onder anderen Humberto Tan, Simone Weimans, Défano Holwijn en de band Sabroso - feest vierde op z'n Surinaams. Dat de studio zo vol zat met Surinamers had te maken verschillende dingen: De Grote Suriname Tentoonstelling die zaterdag opent in de Nieuwe Kerk in Amsterdam en de invloed van Surinaamse muziek op de Nederlandse urbanmuziek. 

Lees ook: SBMG breidt zonnepanelenproject uit naar meer dorpen in Suriname

sURINAME: van TOEN naar NU

Om te vertellen over De Grote Suriname Tentoonstelling schoven Cynthia McLeod (dochter van de eerste president van Suriname) en NOS-nieuwslezeres Simone Weimans aan. De expositie vertelt het verhaal - en dus ook de geschiedenis - van Suriname en de verschillende culturen die het land rijk is. 

surinaamse muziek in NL 

Om in het Surinaamse thema te blijven, werd ook de voortdurende invloed van de Surinaamse muziek op de Nederlandse urbanmuziek besproken. Matthijs ging in gesprek met dwarsfluitist Ronald Snijders, drummer Cyril Directie en influencer/rapper Défano Holwijn.

bigi poku toppers

Praten over de Surinaamse muziek, zonder ervan te genieten, dat kan natuurlijk niet. Al helemaal bij DWDD, waar ze dol zijn op muziek in de show. Daarom zorgden de Bigi Poku Toppers voor een klassiek Surinaams feestje. Ze kregen zelfs GroenLinks-leider Jesse Klaver - die ook te gast was vanwege een ander onderwerp - aan het dansen. Gezelligheid!

Populair op FunX.nl

  • Uit de hand gelopen besloten Facebookgroepen uitgelicht in video van ‘Alicante’

  • Zoontje Cristiano Ronaldo (9) binnen dag bijna miljoen Insta-volgers

  • Zangeres Duffy onthult na jaren stilte: "Ik was ontvoerd en verkracht"

  • Netflix bevestigt nieuw seizoen van rauwe drugsserie 'Top Boy'

  • Marechaussee voor de rechter wegens etnisch profileren

  • Fabiola bij staredown Boxing Influencers: "Ik wil bloed zien bij Vonneke"