STER Advertentie
STER Advertentie

China blokkeert South Park, makers bieden lacherig excuses aan

China blokkeert South Park, makers bieden lacherig excuses aan
SouthPark.cc.com

Dinsdag 8 oktober 2019 - 15:20 uur

|

Door:

Burç

Het is afgelopen met South Park in China. Beelden van en discussies over de Comedy Central-animatieserie zijn verwijderd van de grootste Chinese social media-kanalen Weibo, Tieba en Youku.

Censuur

De aanleiding is hoogstwaarschijnlijk de South Park-aflevering Band In China die vorige week woensdag uitkwam. Daarin wordt de censuur in China belachelijk gemaakt. Ook wordt er de spot gedreven met westerse bedrijven die er alles aan doen om de Chinese censuur te ontwijken en het land als afzetmarkt te gebruiken.

Lees ook: China sluit moslims op in kampen: dit is wat er aan de hand is

Heropvoedingskampen

In de bewuste South Park-aflevering vormen de boys uit Amerika een metalband. Randy, de vader van Stan, verbouwt wiet en besluit zijn product in China aan de man te helpen. Dat levert hem een enkeltje naar een werkkamp op waar hij wordt mishandeld, gebrainwasht en moet toezien hoe mensen geëxecuteerd worden. Dat is natuurlijk een duidelijke verwijzing naar de Chinese heropvoedingskampen in de provincie Xinjiang waar de Oeigoeren massaal het slachtoffer van zijn.

Om deze Giphy te zien moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verklaring van South Park

South Park-makers Trey Parker en Matt Stone hebben maandag op hilarische wijze gereageerd op de censuur die na Band In China heeft plaatsgevonden in het Aziatische land:

"Net als de NBA verwelkomen wij de Chinese censuur van harte in onze huizen en harten. Wij houden ook meer van geld dan van vrijheid en democratie. (President) Xi lijkt niet op Winnie de Poeh. Bekijk aanstaande woensdag om tien uur onze driehonderdste aflevering. Lang leve de grote Communistische Partij van China. We hopen dat jullie herfstoogst rijkelijk zal zijn. Gaat het nu weer goed tussen ons, China?"

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Vader en zes kinderen leefden jaren afgezonderd in kelder

  • Twitteraar blokkeert agent van Turkse afkomst om zijn achternaam

  • Schokkend: heroïne deed dit in zeven maanden met haar zoon

  • Kijkers verbijsterd door spannende Netflix-thriller 'Fractured'

  • Thuisloze Cassandra (20) in tranen na krijgen sleutel van eigen huis

  • Kanye West bekeert zich tot het christendom