STER Advertentie
STER Advertentie

Michelle Obama krijgt Instagram-show over de struggles van studenten

Zondag 12 januari 2020 - 11:35 uur

|

Door:

Burç

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Michelle Obama gaat dit jaar haar eerste serie lanceren op Instagram. De zesdelige show gaat A Year of Firsts heten en volgt vier Amerikaanse studenten uit verschillende streken van het land. De serie verschijnt in juni van dit jaar op IGTV.

Het echte leven van studenten

In A Year Of Firsts worden vier eerstejaars studenten - Robert, Linette, Regan en Haseeb - gevolgd op hun verschillende hogescholen. Alle vier deze jongeren hebben flinke hindernissen moeten nemen om te staan waar ze nu staan. Het wordt geen typisch Amerikaanse lang-leve-de-lol-show, maar een programma waarin de gezondheid, financiële zorgen en academische stress van de studenten het belangrijkst zijn. Dus een echt kijkje in het leven van een student.

Nieuwe vrienden

"Ik weet hoe hoe moeilijk het kan zijn om je een weg te banen door een nieuwe plek en nieuwe vrienden te maken terwijl je probeert te ontdekken wie je bent", schrijft Obama op Instagram. Ze kan niet wachten tot de serie online staat: "Ik kan niet wachten tot jullie ze ontmoeten en zien hoe het voelt om dagelijks die sprong te maken."

Reach Higher

Forbes schrijft dat A Year Of Firsts onderdeel uitmaakt van Michelle Obama's Reach Higher-initiatief. Met dat initiatief wil ze iedere student in de Verenigde Staten motiveren om verder te studeren. Een middelbareschooldiploma is volgens Obama niet voldoende. Ze wil daarom dat studenten hun doelen hoger stellen en dus ook een hogeschool of universiteit afmaken.

Doelen behalen

Michelle Obama werkt voor de serie samen met educatief platform ATTN. Oprichter Matthew Segal vertelde eerder dat deze serie bedoelt is voor studenten en zich daarom afspeelt op Instagram: "De serie ontmoet studenten waar ze leven - op Instagram - en laat vanuit hun perspectief zien hoe je je doelen kan behalen."

Populair op FunX.nl

  • Boef openhartig over breuk met Selma Omari

  • Witte supremacist in Amerika geëxecuteerd na marteling en moord op 8-jarig meisje

  • 'Entanglement’ van Jada en August leidt tot genadeloze memes

  • Banken scherpen criteria voor hypotheken nog verder aan

  • Coronasituatie in België 'steeds zorgelijker'

  • Kelly Rowland: 'Ik voelde me tien jaar lang overschaduwd door Beyoncé'