Films, Series & TV

Kanye West maakt serie over een alternatieve versie van zichzelf

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Kanye West maakt serie over een alternatieve versie van zichzelf

Kanye West is de laatste tijd weer lekker bezig, onder andere met zijn wekelijkse muzikale Sunday Service. Maar de rapper, songwriter, producer en modeontwerper gaat zijn creativiteit binnenkort ook nog op een andere manier uiten. Hij werkt namelijk aan een televisieserie die zal worden uitgezonden op het Amerikaanse Showtime.

Alternatieve realiteit

De serie heet Omniverse en gaat over de verschillende manieren waarop je iets kunt ervaren. Het wordt een anthologieserie, wat inhoudt dat elke aflevering een zelfstandig verhaal bevat met een andere omgeving, verhaallijn en personages. In het eerste seizoen draait het allemaal om wat de ego precies is en dat wordt onderzocht door een Kanye West uit een alternatieve realiteit. Deze 'alternatieve Kanye' wordt gespeeld door Jaden Smith, die ook uitvoerend producent van de serie is.

Niet onze Kanye

Klinkt het verhaal van de serie nog een beetje vaag? Misschien kan de schrijver van de serie, Lee Sung Jin, het verhelderen. Hij omschrijft het verhaal van de serie als: "het presenteren van een alternatieve wereld door de ogen van een jonge man die zich ergens in het multiversum bevindt en toevallig ook een Kanye West is. Omniverse speelt zich niet af in onze wereld en gaat niet over de Kanye West van onze wereld."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie