Naar homepage
Films, Series & TV

Er komt een prequel van 'Charlie and the Chocolate Factory'

bron: Warner Bros.
  1. Newschevron right
  2. Er komt een prequel van 'Charlie and the Chocolate Factory'

Goed nieuws voor de filmliefhebbers: er komt een prequel aan van Charlie and the Chocolate Factory. De film heet Wonka en gaat over de jonge jaren van de eigenaar van de chocoladefabriek.

Boekverfilming

Charlie and the Chocolate Factory is gebaseerd op het gelijknamige boek van Roald Dahl dat in 1946 uitkwam. In 1971 werd het boek verfilmd en in 2005 kwam er nog een verfilming van Tim Burton uit. Johnny Depp kroop toen in de huid van Willy Wonka, de excentrieke eigenaar van een gigantische snoepfabriek.

Regisseur en producent

Warner Bros. heeft bekendgemaakt dat er een prequel komt die de jeugd van Willy Wonka volgt. Simon Rich heeft het script geschreven, Paul King is gekozen als regisseur en David Heyman is de filmproducent. Heyman was overigens ook de producent van de Harry Potter-films en Fantastic Beasts.

Casten

Momenteel zijn de makers druk bezig met het casten van acteurs. Het gerucht gaat dat Tom Holland (Spider-Man) of Timothée Chalamet (Call Me By Your Name) de rol van de jonge Willy Wonka zal vertolken. We moeten nog wel even geduld hebben tot we de film kunnen bewonderen. Wonka draait namelijk pas in maart 2023 in de bioscoop.

Ster advertentie
Ster advertentie