Films, Series & TV

Legendarische presentator Larry King (87) overleden

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Legendarische presentator Larry King (87) overleden

De Amerikaanse presentator Larry King is zaterdag op 87-jarige leeftijd overleden. Dat wordt gemeld via het Twitteraccount van King en door nieuwszender CNN, waar hij jaren voor werkte.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Doodsoorzaak

De doodsoorzaak is niet bekendgemaakt, maar King werd in december wel in het ziekenhuis opgenomen vanwege een coronabesmetting. In januari mocht hij de intensive care van het ziekenhuis weer verlaten. Uiteindelijk overleed hij alsnog in een ziekenhuis in Los Angeles. In mei vorig jaar tekende hij op 86-jarige leeftijd nog een meerjarig contract om een podcastserie op te nemen.

Doorgeefluik

King werd wereldberoemd bij de Amerikaanse nieuwszender CNN, waar hij 25 jaar lang de talkshow Larry King Live presenteerde. De presentator droeg altijd bretels en interviewde tal van beroemdheden, waaronder presidenten, muziekiconen en sportlegendes. King stond bekend als een interviewer die zijn gasten vooral liet praten zonder kritische vragen te stellen. Daarover zei King in 2007 tegen de Hartford Courant dat hij zichzelf als doorgeefluik zag. "Ik stel de beste vragen die ik kan stellen, luister naar de antwoorden, vraag door en dan mag het publiek vervolgens een conclusie trekken. Ik ben er niet om die conclusies te trekken, maar wil iemand zo goed mogelijk neerzetten."

Ster advertentie
Ster advertentie