Naar homepage
Films, Series & TV

Michael B. Jordan vecht voor gerechtigheid in 'Just Mercy' met Jamie Foxx

foto: YouTube: Warner Bros. Pictures
  1. Newschevron right
  2. Michael B. Jordan vecht voor gerechtigheid in 'Just Mercy' met Jamie Foxx

Just Mercy zou volgens veel filmkenners best wel eens in het rijtje met Oscarnominaties terecht kunnen komen. Dat is grotendeels te danken aan de sterke cast van de film - Michael B. Jordan, Jamie Foxx en Brie Larson spelen de hoofdrollen - maar ook zeker aan het indrukwekkende en ontroerende verhaal over onrecht en racisme in het Amerikaanse rechtssysteem.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gevaarlijke missie

De film is gebaseerd op de gelijknamige autobiografie van advocaat Bryan Stevenson, die in de jaren tachtig besluit om onterecht veroordeelde Afro-Amerikanen te helpen in Alabama. Een gevaarlijke missie, want in die staat is racisme sterk aanwezig. Het wordt Bryan (Michael B. Jordan) dan ook van alle kanten afgeraden om de ter dood veroordeelde Walter McMillian (Jamie Foxx) te helpen. Bryan gaat echter - met behulp van advocate Eva Ansley (Brie Larson) - de strijd aan voor Walters vrijheid en raakt daarbij verstrengeld in allerlei politieke spelletjes.

Marvel-regisseur

Het is de Hawaiiaanse Destin-Daniel Cretton die verantwoordelijk is voor de regie van Just Mercy. Dat is dezelfde man die de regie gaat doen van de eerste Marvel-film met een Aziatische held in de hoofdrol: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Die film staat gepland voor februari 2021.

Oscar voor Michael?

Na zijn acteerskills geshowd te hebben in onder andere Black Panther en Creed maakt Michael met deze film dus een serieuze kans op een Oscarnominatie. Jamie Foxx en Brie Larson wonnen beide al eens zo'n gouden beeldje. Jamie voor zijn hoofdrol in Ray (2004) en Brie voor haar rol in Room (2015).

Just Mercy draait vanaf 16 januari in de bioscoop.


Ster advertentie
Ster advertentie