Films, Series & TV

Super Mario-film breekt records: beste opening voor animatiefilm ooit

foto: YouTube: Illumination
  1. Newschevron right
  2. Super Mario-film breekt records: beste opening voor animatiefilm ooit

Nog nooit had een animatiefilm zo'n goed openingsweekend in de bioscopen als The Super Mario Bros. Movie. De film, die vorige week uitkwam, heeft wereldwijd al meer dan 377 miljoen dollar opgebracht. Daarmee is het record van Frozen 2 (358 miljoen dollar) verbroken.

Beste start van 2023

De Super Mario-film is niet alleen de best scorende animatiefilm, maar ook de meest succesvolle gameverfilming tot nu toe. Dat record stond eerst op naam van Warcraft uit 2016, die startte met een opbrengst van 210 miljoen dollar.

Bovendien is The Super Mario Bros. Movie ook de film met de beste start van 2023 tot nu toe. Van alle films die dit jaar al zijn uitgekomen, bracht er geen een in de eerste dagen na de release zoveel geld op. Zo verslaat Mario onder meer Ant-Man and the Wasp: Quantumania (225,3 miljoen dollar).

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Best scorende films aller tijden

De film met het beste openingsweekend aller tijden is nog altijd Avengers: Endgame (2019) met maar liefst 1,2 miljard dollar. Op nummer twee staat Avengers: Infinity War (2018) met 640,5 miljoen dollar en op nummer drie Spider-Man: No Way Home (2021) met 600,5 miljoen dollar.

Personages tot leven

In The Super Mario Bros. Movie komen al je favoriete personages uit de populaire Mario-games van Nintendo tot leven voor een groot avontuur. Zo hoor je Chris Pratt als Mario, Charlie Day als Luigi, Anya Taylor-Joy als Peach en Jack Black als Bowser. Ook Toad (Keegan-Michael Key) en Donkey Kong (Seth Rogan) zijn van de partij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie