Films, Series & TV

Serie update: Wordt Preacher AMC's nieuwe Breaking Bad?

  1. Newschevron right
  2. Serie update: Wordt Preacher AMC's nieuwe Breaking Bad?

Vanochtend stond in Start één serie centraal, Preacher. De nieuwe van AMC, de zender van Breaking Bad en The Walking Dead, ging deze week in première en als de eerste aflevering de opmaat is voor wat we de rest van het seizoen mogen verwachten, dan kunnen we de borst flink nat maken.

Preacher

Preacher is gebaseerd op de gelijknamige comics, die eind jaren '90 in de winkel lagen.

Het gaat over de Texaanse predikant Jesse, die in God het antwoord denkt te hebben gevonden voor het ontsnappen aan zijn nogal schimmige verleden. Als God van de ene op de andere dag niet meer reageert op zijn emails, besluit Jesse samen met zijn ex-vriendin, Tulip, en de hevig drinkende Ierse vampier, Cassidy, op zoek te gaan naar de verdwenen Schepper. Ik weet dat het allemaal vrij bizar klinkt en dat is het dus ook.

Preacher zit vol freaky figuren. Deze gast noemen ze Arseface. Geen idee waarom. De boel is bij vlagen zo weird, dat je meteen zou geloven dat Quentin Tarantino zich met deze serie heeft bemoeid. Wat dus niet zo is. Jammer genoeg. Preacher heeft dus het humoristisch absurde van de maker van Pulp Fiction, de over de top agressie van Banshee en shots die niet zouden misstaan in een aflevering van Fargo. Als dat niet de perfect combination is, dan weet ik het ook niet meer.

De eerste aflevering van Preacher is misschien wel de beste eerste aflevering die ik ooit van een serie zag. Zeg ik gewoon hardop. Als de makers in de komende afleveringen niet volledig uit de bocht vliegen, zou dit er best één kunnen zijn die zich qua geweldigheid lekker tussen Breaking Bad, The Walking Dead en Mad Men gaat nestelen. Zou kunnen.

Ander leuks

Na Pablo Escobar zet Netflix met El Chapo opnieuw de tanden in een Zuid-Amerikaanse drugsbaron. Het is nog even geduld hebben, want de serie komt pas in 2017 uit, maar deze week verscheen al wel de intro. Wie het kleine niet eert...

Na Billy Bob Thornton, Martin Freeman, en Kirsten Dunst, wordt Ewan McGregor de volgende grote naam van het witte doek, die zijn opwachting zal gaan maken in Fargo. Deze week maakte FX bekend, dat hij in het derde seizoen van hun meesterwerk een dubbelrol zal gaan spelen.

Hier zien we hoe hij werd overmand door emoties, toen FX belde om hem het goeie nieuws te vertellen.

We hebben er lang op moeten wachten, maar deze herfst is het dan zover, Westworld op je beeldscherm. Door gerommel tijdens de produktie werd de lancering keer op keer uitgesteld, maar eind dit jaar kunnen we dan eindelijk Anthony Hopkins zien schitteren in deze science fiction western (Ja, dat is gewoon een genre. Blijkbaar.) van HBO.

Gebeurt er deze week nog wat?

Nou, best wel.

27 mei Bloodline (Netflix) Seizoen 2
Chef's Table (Netflix) Seizoen 2

29 mei Top Gear (BBC1) Seizoen 23

30 mei Roots (History Channel) Seizoen 1
Scream (MTV) Seizoen 2

31 mei Powers (Playstation) Seizoen 2

1 juni Cleverman (SundanceTV) Seizoen 1
Kingdom (DIRECTV) Seizoen 3
The Night Shift (NBC) Seizoen 3

3 juni Outcast (Cinemax) Seizoen 1

Ster advertentie
Ster advertentie