Films, Series & TV

Serie update: Lethal Weapon de serie en Empire 2.0 met Queen Latifah

  1. Newschevron right
  2. Serie update: Lethal Weapon de serie en Empire 2.0 met Queen Latifah

Deze week maakten een aantal van de grote Amerikaanse zenders bekend hoe hun herfstprogrammering eruit gaat komen te zien. Met name FOX zet dit najaar flink de bloemetjes buiten. In Start besprak ik met Fernando een aantal van hun nieuwe series die jou een warm gevoel moeten gaan geven als het kwik straks weer naar een bedroevend niveau daalt.

Prison Break en Lethal Weapon

Vooral de eerste beelden van het nieuwe seizoen Prison Break werden online met veel gejuich ontvangen. Terecht, want het is al veel te lang geleden dat we Scofield en Burrows medegevangen van zich af hebben zien slaan met een puntig gevijlde tandenborstel.

Ondanks dat ik heel veel zin heb in dit vijfde seizoen, ben ik ook een beetje huiverig of het wel aan de hoge verwachtingen kan voldoen. De afgelopen jaren zijn bijvoorbeeld ook Heroes, The X Files en 24 terug op de buis gekomen en dat was ook niet bepaald een doorslaand succes. Wat dat betreft bewonderingswaardig dat FOX ook heeft aangekondigd dat ze de tanden gaan zetten in een ware filmklassieker, Lethal Weapon.

Vet, maar net als bij Prison Break is het afbreukrisico wel erg groot. We hebben onlangs met de serie van Rush Hour nog kunnen zien, dat je als zender de boel eigenlijk alleen maar kunt verkloten. Wat dat betreft is het misschien het veiligst om je op volledig nieuwe dingen te richten en daar heeft FOX er ook een paar van.

Star

Lenny Kravitz, Queen Latifah en de director van The Butler en Precious, die samen een serie knutselen. Dat moet toch wel vet worden? Star wordt haar hele jeugd van pleeggezin naar pleeggezin geslingerd. Als ze eindelijk oud genoeg is om op eigen benen te staan, besluit ze met haar zusje naar Atlanta te verhuizen om daar de nieuwe Destiny's Child te worden. Vind ik een prima streven. Je kunt nooit genoeg Destiny's Child hebben.

Star heeft een beetje die Empire vibe en dat is ook niet gek, want ze delen dezelfde maker. Benieuwd of Cookie en Lucious er een waardige concurrent bij gaan krijgen.

Shots Fired

We kunnen ons allemaal Ferguson nog wel herinneren. De ongewapende Michael Brown, die door een blanke agent werd neergeschoten. Het was één 'incident' in een reeks van velen en de betrokken agenten lijken er vaak redelijk makkelijk vanaf te komen. Maar wat als de rollen waren omgedraaid? Wat als een donkere agent een ongewapende blanke man had neergeschoten? Wat zou er dan gebeuren? Misschien wel wat we zien in Shots Fired.

Pitch

Ginny Baker moet niks hebben van Barbies en poppenhuizen. Ginny haalt liever 1st base bij de jongens op straat. Letterlijk. Honkbal zit in haar DNA en ooit zal ze shinen op het allerhoogste platform, de Major League Baseball. Go Ginny!

Urban’ wil nog niet echt doordringen tot de beeldbuis. Being Mary Jane, Power, Black-ish, Survivor’s Remorse, ze zijn er wel, maar de spoeling is dun. Jammer. Des te beter om te zien dat FOX, na Empire, nu ook met Pitch weer een duit in het zakje doet. Laten we hopen dat dit slechts het begin is van way more to come.

Falling Water

Niet alleen FOX dropte deze week een aantal trailers, ook USA Network kwam met nieuws. Als je dacht dat hun Mr. Robot een freaky serie was, dan heb je Falling Water nog niet gezien. Nee, die heb je natuurlijk nog niet gezien, want dat kan pas later dit jaar. Ik bedoel natuurlijk te zeggen, dat Falling Water volgens mij ook een flink potje weird gaat worden. Inbreken in elkaars dromen en daar dan allemaal ongein uit gaan lopen halen.

Gebeurt er deze week nog wat?

20 mei Lady Dynamite (Netflix) Seizoen 1

22 mei Preacher (AMC) Seizoen 1
Wallander (BBC 1) Seizoen 4

24 mei Greenleaf (OWN) Seizoen 1

25 mei Wayward Pines (FOX) Seizoen 2

Ster advertentie
Ster advertentie