Films, Series & TV

Regisseur Titanic heeft wetenschappelijk onderzoek gedaan naar doodsoorzaak Jack

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Regisseur Titanic heeft wetenschappelijk onderzoek gedaan naar doodsoorzaak Jack

James Cameron, de regisseur van Titanic, heeft onderzoek laten doen naar de doodsoorzaak van het geliefde hoofdpersonage van de film, Jack. Al jaren hebben vele kijkers het er namelijk over dat Jack en Rose makkelijk samen op het brokstuk hadden gepast en zo beiden hadden kunnen overleven, maar in de werkelijkheid zit dit toch echt anders.

Kalmeren

Cameron laat op Twitter weren dat hij wetenschappelijk onderzoek heeft gedaan naar de kwestie. "Om de boel te kalmeren en dit voor eens en voor altijd de wereld uit te helpen", verklaart hij. "We hebben een grondige forensische analyse gedaan met een onderkoelingsexpert die het vlot uit de film heeft nagemaakt. We gaan iets speciaals doen dat in februari uitkomt." Het is nog niet duidelijk wat dat is.

Onmogelijk

Voor het onderzoek heeft de regisseur eerst twee mensen met een zelfde soort lichaam als Jack (Leonardo DiCaprio) en Rose (Kate Winslet) gezocht. Samen met deze body doubles is de hele scène nagemaakt. De body doubles kregen over hun hele lichaam sensoren geplakt en werden in ijswater gezet, om zo te kijken of beiden konden overleven. Wat bleek? Camerons conclusie klopt met die van de film: het is onmogelijk. Slechts een van de twee zou het hebben overleefd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mythbusters

Het programma Mythbusters deed jaren geleden ook al eens onderzoek naar de dood van Jack. De conclusie van het programma was dat Jack prima naast Rose op het wrakstuk had gepast. Zelfs op een aantal verschillende manieren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie