Films, Series & TV

Langverwachte 'Harry Potter'-serie is officieel aangekondigd

foto: Warner Bros.
  1. Newschevron right
  2. Langverwachte 'Harry Potter'-serie is officieel aangekondigd

Harry Potter-fans hebben er lang op moeten wachten, maar de langverwachte Harry Potter-serie gaat er eindelijk komen. Dat heeft Warner Bros. woensdagavond bekendgemaakt tijdens een perspresentatie.

Meer diepgang

De aankomende televisiereeks is gebaseerd op de boeken van J.K. Rowling en moet zeker tien jaar lang gaan lopen. Elk seizoen richt zich specifiek op één boek uit de boekenreeks Daarnaast krijgt de gloednieuwe bewerking een andere cast dan de filmreeks. Volgens Rowling kunnen fans meer diepgang verwachten van de serie dan van de films. "Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van deze nieuwe bewerking die een zekere mate van diepgang en detail mogelijk maakt die alleen wordt geboden door een lange televisieserie."

Te streamen via MAX

Wanneer de Harry Potter-serie te zien zal zijn, is nog onduidelijk. Wel is aangekondigd dat de serie via de nieuwe streamingsdienst MAX van Warner Bros. en Discovery te streamen zal zijn. MAX lanceert volgende maand in de Verenigde Staten en moet ergens volgend jaar in Nederland lanceren. Het was al langer bekend dat de twee bedrijven de streamingdiensten HBO Max en Discovery+ wilden samenvoegen, maar wanneer dat zou gebeuren was nog onduidelijk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geruchten

Al jarenlang werd er gespeculeerd over een mogelijke Harry Potter-serie. Eerder deze maand meldde Deadline dat het enige wat de televisiereeks in de weg stond een deal met J.K. Rowling was. Nu de onderhandelingen zijn afgerond, kan de serie eindelijk in productie gaan.

Nog meer series

Naast de Harry Potter-serie heeft Warner nog meer nieuwe series aangekondigd voor diens nieuwe streamingservice. Zo komt er een serie van de The Conjuring en krijgt Game of Thrones een nieuwe prequel die de titel A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight krijgt.

Ster advertentie
Ster advertentie