Films, Series & TV

Emma Watson en Rupert Grint overwogen te stoppen met Harry Potter-films

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Emma Watson en Rupert Grint overwogen te stoppen met Harry Potter-films

Emma Watson, de Britse actrice die Hermoine Granger speelde in de Harry Potter-filmreeks, heeft overwogen voortijdig te stoppen met haar rol. Ook Rupert Grint, die de rol van Ron Weasley op zich nam, had vergelijkbare gedachten. Dat vertellen de acteurs in de HBO Max-special waarin de voormalige cast samenkomt om herinneringen op te halen.

Eenzaam

Watson vertelt dat ze niet lang geleden in haar oude dagboek zat te lezen, waarin ze schreef dat ze zich soms eenzaam voelde. "Zeker rond de tijd dat Order of the Phoenix werd opgenomen, werd het wel pittig voor ons."

David Yates regisseerde deze vijfde Harry Potter-film en ook de drie daarna. "Een van de eerste dingen die ik te horen kreeg, was dat Emma nog niet zeker wist of ze zou terugkeren", vertelt hij bij de reünie.

Herkenning

In gesprek met Grint vertelt Watson dat ze destijds bang was. Ze vraagt hem of hij zich erin herkent. "Misschien dat jij het ook voelde, maar het was alsof dit de rest van mijn leven zo zou zijn." Grint herkent dat gevoel inderdaad. "Ik vroeg me vaak af hoe mijn leven eruit zou zien als ik zou stoppen met acteren. We hebben het er eigenlijk nooit over gehad met z'n allen. Ik denk dat we niet doorhadden dat we ons allemaal een beetje hetzelfde voelden."

Toch besloten ze te blijven. "De fans wilden dat graag en we steunden elkaar ook. Hoe geweldig is dat?", aldus Watson.

Reünie

De reünie ter ere van het twintig jarig bestaan van de reeks wordt op 1 januari in het Verenigd Koninkrijk uitgezonden door Sky en is in de Verenigde Staten te zien op HBO Max.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie